Κυβερνητικά πειράματα και ψέματα με τη δημόσια υγεία – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville και το Doclife

Κυβερνητικά πειράματα και ψέματα με τη δημόσια υγεία – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville και το Doclife

Πρωθυπουργός υψηλού κινδύνου. Στο σκοτάδι τα δεδομένα του αλγόριθμου EVA που άνοιξαν τα σύνορα και μέσα σε 26 μέρες μπήκαν 1.126.660 τουρίστες χωρίς τεστ Covid-19.

Ένα βήμα πριν από τον εισαγγελέα νοσοκομειακοί γιατροί για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών στις κρατικές αστοχίες και εγκληματικές παραλείψεις.

Το πρόγραμμα της ΝΔ και οι δηλώσεις του Κυριάκου καταδεικνύουν τα ψεύδη των «γαλάζιων» Μαυρογιαλούρων για τη θωράκιση του ΕΣΥ

ΠΟΥ στο Documento: Εμβολιασμοί από τα μέσα του 2021

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ Ο θεράπων ιατρός του Μητσοτάκη

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον καθηγητή Νομικής ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει οποιαδήποτε ανοησία, οποιαδήποτε ανακρίβεια και οποιοδήποτε ψέμα

ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ Στις ελληνικές καλένδες οι κυρώσεις στην Άγκυρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Μια ΚΑΠ κομμένη και ραμμένη για πολυεθνικές

Μικροί αγρότες και περιβάλλον οι χαμένοι των €58 δισ. για τη γεωργία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τα κυβερνητικά αδιέξοδα φέρνουν γκρίνιες

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ Ποιοι θέλουν το ΚΙΝΑΛ κόμμα ουρά της κυβέρνησης

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ Δύο «επιλογές» για την Αριστερά

Το πρώτο από σειρά τριών άρθρων στο Documento

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Κώστας Μάρκου, Αγγελική Αδαμοπούλου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Θεόκριτος Αργυριάδης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ Στο στόχαστρο το κοινωνικό κράτος

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Όλα όσα δεν θέλουν να ξέρουμε για αυτά που μας ετοιμάζουν

«ΔΙΑΣΩΣΗ» AEGEAN Γαλαντόμοι στους φίλους

ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ 10 ιστορίες πάθους και τρέλας για τον θρύλο του ποδοσφαίρου

Το Docville

Το ραδιόφωνο τον καιρό της πανδημίας και του εγκλεισμού στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Δεκατέσσερις ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι γράφουν για τη φωνή της πόλης που συνεχίζει να ενημερώνει κόντρα στο «κεντρικό ρεύμα» της ενημέρωσης και να ψυχαγωγεί αφήνοντας στην άκρη τις play lists.

Ο Διονύσης Ελευθεράτος επισημαίνει ότι το αντίδοτο στον εγκλεισμό είναι η επαφή και η ενεργοποίηση της συνείδησης του «εμείς».

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γράφει για το ραδιόφωνο που καταφέρνει πάντα να δηµιουργήσει µια καθησυχαστική συνθήκη για τον ακροατή.

Ο Παναγιώτης Μένεγος υπογραμμίζει ότι «το ραδιόφωνο είναι ενηµέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, απόδραση – είναι όλα αυτά µαζί αλλά πάνω απ’ όλα είναι παρέα».

Ο Νίκος Μπουρσινός προτρέπει να γίνουμε θηρία ανήμερα και να εξαφανίσουμε τα θηρία της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης».

Η Έλενα Φαληρέα ξεδιπλώνει το νήμα από τις μνήμες της γιαγιάς και του πατέρα της για να ακολουθήσει τις διαδρομές των «Λαϊκών δρόμων».

Η Ελεωνόρα Ορφανίδου και η Ελευθερία Κουμάντου εντοπίζουν την ουσία του ραδιοφώνου στις λέξεις ενημέρωση, γνώμη, συναντίληψη, συντροφιά, ελπίδα, κανονικότητα.

Ο Θωμάς Σίδερης γυρίζει τον χρόνο πίσω όταν ένα ραδιόφωνο παγκοσμίου λήψης ήταν το σχοινί που ένωνε όλο τον κόσμο.

Ο Μανόλης Πολέντας θυμάται ένα κόκκινο τρανζίστορ και το «Σπίτι των ανέμων», ενώ υποστηρίζει ότι ακόμη και στην έξοδο για το σουπερµάρκετ ή για έναν περίπατο «µε ραδιόφωνο πάντα είµαστε».

Η Έλενα Διάκου διατείνεται ότι πλέον είναι ο κατάλληλος καιρός ώστε το ραδιόφωνο να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του.

Ο Κώστας Θωμαΐδης γράφει για τη μοναδική και αναντικατάστατη εμπειρία του ραδιοφώνου την εποχή της πανδημίας.

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης αναρωτιέται αν το ραδιόφωνο αποκαθιστά την εγγύτητα.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου μπλέκει στον λόγο του τον Χάουαρντ Ζιν και τον Ρόμπερτ Φισκ με τον πόλεμο για ενημέρωση υπέρ των αδύναμων.

Ο Νικόλας Βιβλάκης αναζητά την bright side of lockdown ενθυμούμενος τον Μπράιαν πάνω στον σταυρό («Ένας προφήτης, μα τι προφήτης», Monty Python’s) που τραγουδούσε «Always look on the bright side of life».

Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παραθέτουν τις πέντε εμμονές τους σε όλη τη ραδιοφωνική τους διαδρομή, εμμονές που «υπηρετούν» και στην εποχή μας, την εποχή του χουντολαϊκισμού.

Επιπλέον

Ο επισκέπτης καθηγητής Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας Νίκος Μαθιουδάκης μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τη μελέτη του «Η Οδύσ[σ]εια των λέξεων: Νεολογικά αθησαύριστα στο έπος του Νίκου Καζαντζάκη» (Κάπα Εκδοτική).

Ο Νίκος Μπατζαλής και ο Κωνσταντίνος Χηνάς, συγγραφείς του βιβλίου «Γκογκί (μνήμη)» (εκδόσεις Άπαρσις), μίλησαν στην Έμυ Ντούρου για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι Τσιγγάνοι από την Πόλη στην Αμαλιάδα και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν (και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν) στη διαδικασία της κοινωνική τους ένταξης.

Η Αφροδίτη Ερμίδη παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που διεξάγεται διαδικτυακά έως τις 5 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Θεοδοσίου, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής ∆ηµιουργίας Camera Zizanio, γράφει για τα εικοσάχρονα γενέθλια της Camera Zizanio, και η Ισπανίδα σκηνοθέτρια De la Portilla για την ταινία της «Shame» που συμμετέχει στο φετινό φεστιβάλ.

Εκτάκτως αυτή την Κυριακή και το doclife: Ο χειμώνας της covid

Kαι επίσης, στην έκδοση των 4,5 ευρώ, τρία βιβλία! Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, Η χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη και Ι. Β. ΣΤΑΛΙΝ Ο δάσκαλος και οδηγητής – Ο σύντροφος και φίλος

Documento Newsletter