Κυβέρνηση πανέτοιμη μπροστά στο δεύτερο κύμα κορονοϊού;

Μπήκες καραντίνα, κόλλησες κορονοϊό, ή έχεις έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν βγει θετικά στον ιό, την πάτησες…θα το πληρώσεις ακριβά!

Ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούλιο έλεγε με στόμφο ότι είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα κορονοϊού, πιο έτοιμοι από την πρώτη φορά.

Ένιωσα λοιπόν και εγώ ασφαλής, όπως σίγουρα και όλοι οι Έλληνες, ότι αφού τα πήγαμε καλά την πρώτη φορά με την πανδημία, τώρα έχουμε την εμπειρία και θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Σε αυτό το θέμα είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, άσχετα από τις διαφορές των κομμάτων και τι πιστεύει ο καθένας, όταν μιλάμε για την υγεία μας.

Μήπως όμως και αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τρικάκι όπως μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση; Με τα νοσοκομεία τι γίνεται; Με τους γιατρούς τι γίνεται; Με τον μοριακό έλεγχο τι γίνεται;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε πώς η κυβέρνηση είναι πανέτοιμη για το δεύτερο κύμα κορονοϊού, που φαίνεται ότι θα είναι και πιο μεγάλο.

Πριν λίγες ημέρες άκουσα τον κ. Μαυροειδάκο να λέει για τα 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αστυνομία, μακάρι να παραμείνουν σε αυτόν τον αριθμό και να μην αυξηθούν, την άρνηση της διοίκησης του στρατιωτικού νοσοκομείου που η αστυνομία τους παραπέμπει να κάνουν το τεστ, να αρνείται να τους το κάνει και να αναγκάζονται οι άνθρωποι αυτοί των 700 και 800 Ευρώ τον μήνα, να πληρώνουν από τη τσέπη τους 150 Ευρώ για να το κάνουν ιδιωτικά. Κατά τ’ άλλα είναι όλα πανέτοιμα, κατά τη κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εξαιρετικό σέρβις.

Και μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα.

Τέλος τα τεστ μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αφού ζητεί να διακοπεί η αποστολή δειγμάτων κορονοϊού για τεστ από δεκάδες Νοσοκομεία όλης της χώρας. Λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ. Καταπληκτικό, φοβερή δικαιολογία! Ενδεικτικά, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς στον Ευαγγελισμό, εκκρεμεί η απάντηση 160 δειγμάτων και στο Σωτηρία 100 δειγμάτων.

Μη μας παραμυθιάσουν λοιπόν και επηρεάσουν το κόσμο, εάν φανεί ότι μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου δεν υπάρχουν κρούσματα ή υπάρχουν ελάχιστα και είναι επιτυχία της κυβέρνησης ότι κατάφερε να μειώσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Προσέξτε μην μπείτε σε αυτό το τρυπάκι. Ψέματα θα είναι, αφού δεν έχουν προνοήσει να προμηθευτούν περισσότερα αντιδραστήρια για να γίνεται μοριακός έλεγχος, άρα μέχρι τότε δεν θα γίνεται κανένας έλεγχος. Τρέμω το μετά..

Κατά τ’ άλλα, η κυβέρνηση δίνει για δικό της όφελος τόσα εκατομμύρια στα sites (μερικά εξ’ αυτών ανύπαρκτα σε επισκέπτες) και στις εφημερίδες της αρεσκείας της για να τους λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ αλλά για την προμήθεια αντιδραστηρίων, καπούτ!

Αυτό μου θυμίζει την παλιά διαφήμιση, «φροντίζουμε πριν από εσάς, για εσάς» την θυμάστε; Έτσι η κυβέρνηση μας φροντίζει! Να μας κάνει πλύση εγκεφάλου στα ΜΜΕ, αλλά στην πραγματικότητα να μην υπάρχει δυνατότητα για τεστ, παρά μόνο ιδιωτικά εργαστήρια επί πληρωμή. Να σημειωθεί ότι σήμερα το κόστος για ένα τεστ στο ΕΚΕΑ κυμαίνεται στα 13 ευρώ. Εάν υπογραφεί σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με το ΕΚΠΑ και το Ινστιτούτο Παστέρ το κόστος είναι πολύ ακριβότερο και μπορεί να φθάσει και τα 50 με 60 ευρώ ενώ στα ιδιωτικά κέντρα μπορεί να φθάσει τα 150 ευρώ. Διαλέγετε και παίρνετε ή μάλλον δυνητικά θα μπορούσατε να διαλέξετε, αλλά δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα σήμερα και εξ ανάγκης οδηγείστε στα ιδιωτικά κέντρα.

Αγαπητοί φίλοι, ας προετοιμαστούμε ψυχολογικά, ο μη γένοιτο, σε περίπτωση που αυτές τις ημέρες νιώσουμε κάπως περίεργα ή υποπτευόμαστε κάτι, να πληρώσουμε. Τα ιδιωτικά εργαστήρια ανοίξανε και μας περιμένουν…

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία