«Κρύβεται» πίσω από το τριήμερο πένθος το Μαξίμου για την επίθεση σε διαδηλωτές στα γραφεία της Hellenic Train

«Κρύβεται» πίσω από το τριήμερο πένθος το Μαξίμου για την επίθεση σε διαδηλωτές στα γραφεία της Hellenic Train

Να κρυφτεί πίσω από το σοκ που έχει υποστεί η κοινωνία από την τραγωδία στα Τέμπη επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη, όταν το documentonews.gr του έθεσε την αντίφαση του να έχει κηρυχθεί η χώρα σε τριήμερο πένθος, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές και τους πενθούντες έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, όπου βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Σιωπή και για την προκλητική κατάθεση νομοσχεδίου από τον Κώστα Σκρέκα παρά το εθνικό πένθος.

Δείτε επίσης: Άλλη μία αθλιότητα από τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου: Χτύπησαν διαδηλωτή που πήγε να διαμαρτυρηθεί για τους νεκρούς στα Τέμπη (Video)

Αρνήθηκε -επί της ουσίας- να δώσει μία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι εικόνες του απογεύματος της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της εταιρείας Hellenic Train, όπου βρέθηκαν κυρίως μέλη συλλογικοτήτων και φοιτητικών οργανώσεων για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, και αντιμετώπισαν τη βία και τα χημικά της αστυνομίας.

Το documentonews.gr έθεσε το ζήτημα στον Γιάννη Οικονόμου, ζητώντας εξηγήσεις για το πως συμβαδίζουν οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, σε συνδυασμό μάλιστα με ένα ακόμα αντιφατικό γεγονός, που αφορά την κατάθεση πολυνομοσχεδίου-σκούπα από το υπουργείο Ενέργειας και τον Κώστα Σκρέκα, εν μέσω του τριήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα.

«Επειδή όπως αναφέρατε βρισκόμαστε εν μέσω τριήμερου εθνικού πένθους. Εχτές είχαμε μία αυθόρμητη διαμαρτυρία, κόσμο που θρηνούσε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στην οποία επιτέθηκε η αστυνομία, με χημικά και βία. Την ίδια ώρα μέσα στη Βουλή είχαμε τον κ. Σκρέκα να καταθέτει ένα πολυνομοσχέδιο 350 σελίδων. Πως εννοείτε το τριήμερο πένθος;» ρωτήσαμε, με τον εκπρόσωπο να μην επιθυμεί να δώσει μίαν απάντηση για τα όσα αναφέραμε, αλλά αντί αυτού να μας εγκαλέσει εμμέσως για «αμφισβήτηση» των ειλικρινών προθέσεων πένθους.

«Πενθώντας τους ανθρώπους που χάθηκαν. Με ειλικρίνεια και με συναίσθηση. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο περιστατικό που μου λέτε με την παρέμβαση της αστυνομίας, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Αλλά νομίζω ότι κανείς δεν δικαιούται και δεν αξίζει τον κόπο να αμφισβητεί τις ειλικρινείς προθέσεις πένθους κανενός» μας κούνησε το δάχτυλο αντί οποιασδήποτε απάντησης στα ερωτήματά μας.

Συμπλήρωσε δε στο ίδιο ύφος πως «χάθηκαν 50 άνθρωποι, 46 επιβεβαιωμένοι, ο φόβος είναι πολύ παραπάνω. Υπάρχουν οικογένειες που χάθηκαν τα πάντα. Ας τα αφήσουμε στην άκρη αυτά τώρα», παρότι αυτό το γεγονός είναι και η αιτία της ερώτησής μας, ειδικά για την αστυνομική καταστολή που δέχθηκαν άνθρωποι που διαδήλωσαν για τους θανάτους αυτούς, μεταξύ των οποίων, και φίλοι και συγγενείς θυμάτων.

«Ρωτώ γιατί από τη μία υπήρξε κόσμος που θρηνούσε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train και διώχθηκε από την αστυνομία. Και από την άλλη όσον αφορά τις λειτουργίες της Βουλής, θα περίμενε κανείς να μην προχωρούν αυτό το διάστημα» του επισημάναμε, ελπίζοντας να λάβουμε τελικά κάποια απάντηση, έστω «απολογία» για την αστυνομική επίθεση στους συγκεντρωμένους της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της εταιρείας, την οποία και ο ίδιος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών κράτησε στο απυρόβλητο.

«Σας απάντησα» αρκέστηκε να μας απαντήσει, πριν ολοκληρώσει και το σημερινό briefing πολιτικών συντακτών.

Για την ιστορία, αρκετοί από τους συγκεντρωμένους, κυρίως μέλη συλλογικοτήτων και φοιτητικών οργανώσεων, κρατούσαν στα χέρια κεριά στη μνήμη των θυμάτων, σήκωσαν ένα μαύρο πανί, ενώ κρατούσαν και πανό με συνθήματα, μεταξύ άλλων, «Δεν ήταν λάθος, ούτε η κακή στιγμή, τα κέρδη τους μπαίνουν πιο πάνω από τη ζωή» και «οι νεκροί μας – τα κέρδη τους».

Documento Newsletter