Κρήτη: Τρεις σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα σε σχεδόν μισή ώρα – Αισθητοί σε Ηράκλειο και Μεσαρά

Τριπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη, με επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα νότια του Πύργου Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα:

Τρεις σεισμοί μεγέθους 4,1, 4,8 και 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Κρήτης.

Ο πρώτος σεισμός (ώρα 10:22) είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου.

Ο δεύτερος σεισμός (ώρα 10:23) είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πύργου Ηρακλείου.

Ο τρίτος σεισμός (10:47) είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και επίκεντρο 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τους κατοίκους του Ηρακλείου και της Μεσαράς χωρίς να υπάρχουν – μέχρι και αυτή την ώρα – αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Πώς τα θαλάσσια λιοντάρια βοηθούν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν ωκεανούς

Διπλός σεισμός στην Κρήτη σε διάστημα ενός λεπτού: 4,8 και 4 Ρίχτερ

«Το Ισραήλ στήνει παγίδα για γενικευμένο πόλεμο» – Καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού μιλά στο Documento

Μίλτος Τεντόγλου: Το φαινόμενο του «ιπτάμενου» Ολυμπιονίκη – Από το παρκούρ στο Ολυμπιακό πάνθεον (Videos)

Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: To Ισραήλ παραδέχτηκε τη δολοφονία του Χανίγια

Ετικέτες