Κρίσιμες ώρες στη Γάζα: Στερεύουν τα αποθέματα καυσίμων στα νοσοκομεία – Νέες εκκλήσεις Αμπάς (LIVE εικόνα)

Στενεύει ακόμη περισσότερο ο κλοιός στην αποκλεισμένη και ισοπεδωμένη Γάζα, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτυχθεί στα σύνορα των παλαιστινιακών εδαφών, αναμένοντας σήμα για χερσαία επίθεση.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας προβλέπεται πως θα διαρκέσουν για μόλις 24 ώρες ακόμη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών.

«Η αναστολή λειτουργίας των εφεδρικών γεννητριών θα έθετε τη ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το OCHA.

LIVE εικόνα από τη Γάζα

Live Webcams From Gaza  |  Conflict Zone ⚠  | Palestine Israel Gaza Strip

Αμπάς: «Απελευθερώστε τους κρατούμενους»

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι οι ενέργειες και οι πολιτικές της οργάνωσης Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, και απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των «πολιτών, φυλακισμένων και κρατουμένων και των δύο πλευρών».

Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο Αμπάς δήλωσε επίσης ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) είναι «ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού», σύμφωνα με το WAFA.

Παρέμβαση Μπάιντεν

Οποιαδήποτε προσπάθεια του Ισραήλ να επιβάλει εκ νέου κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν «μεγάλο λάθος», έκρινε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Κυριακή, καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες ισραηλινών στρατευμάτων για τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Χαμάς.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν είπε πως «δεν θεωρεί απαραίτητο» να συμμετάσχουν δυνάμεις των ΗΠΑ στον πόλεμο αυτόν.