Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών 42 και 56 ετών, που είναι προσωρινά υπεύθυνες στη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου, στην πισίνα της οποίας πνίγηκε η 8χρονη, με καταγωγή από το Ισραήλ, προχώρησαν αστυνομικοί του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ερευνάται το νόμιμο λειτουργίας της πισίνας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, κλιμάκιο του ΕΟΤ ερεύνησε σήμερα το ξενοδοχείο, στο πλαίσιο εξονυχιστικής αυτοψίας που διενεργήθηκε.
«Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το 8χρονο κοριτσάκι. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ήδη, με εντολή εισαγγελέα έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής», δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.
«Κληθήκαμε στο σημείο και σπεύσαμε άμεσα, με ασθενοφόρο, αλλά και με μικρό όχημα με τον γιατρό. Στο ξενοδοχείο έφτασε και ασθενοφόρο από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής. Το παιδί ήταν σε κατάσταση ανακοπής μετά από πνιγμό. Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε. Δυστυχώς όμως το παιδί δεν επανήλθε», δήλωσε, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος συντονιστικού του ΕΚΑΒ Κρήτης, Γιάννης Ζαφειρίου.
Κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τους όρους ασφαλείας
Ο όροι ασφαλείας μέσα στα ξενοδοχεία επιβάλλεται να τηρούνται. Είναι συγκεκριμένοι και κανείς δεν μπορεί να τους παραβλέπει, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μετά τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα ξενοδοχείου της Χερσονήσου.
Ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζει ότι «οι ναυαγοσώστες, που επιβάλλεται να βρίσκονται, στις πισίνες δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο» και προσθέτει: «Είναι απαραίτητοι και όντως έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι με έναν ή δυο ναυαγοσώστες σε μια πισίνα δεν θα γίνει το κακό. Όμως, με τους ναυαγοσώστες ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, έχουμε πολύ στεναχωρηθεί και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα του τουρισμού κυρίως, αλλά τη θλίψη για την απώλεια ανθρωπίνων ζώων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Μέσα σε λίγες ώρες τρεις ανθρώπινες ζωές, δύο στη Ρόδο και μία στη Χερσόνησο, είναι τραγικό».
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr