Κρατικοδίαιτη αγορά

Κρατικοδίαιτη αγορά

Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Αυτό είναι η λογική με την οποία πορεύεται από τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε από τα μνημόνια τη χώρα και η ανάπτυξη άρχισε να εμφανίζεται, ο Μητσοτάκης και η παρέα του κατάφερε σε έξη μόλις μήνες να γυρίσει την οικονομία σε ύφεση.

Με ιδεοληψίες σχετικά με την ελεύθερη αγορά και φανατικός πολέμιος του δημόσιου τομέα ξεπούλησε τα πάντα, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των φίλων του μεγαλοεπιχειρηματιών ενώ Υγεία και Παιδεία αποδιαρθρώθηκαν.

Πετώντας στα σύννεφα το Μέγαρο Μαξίμου είχε «καθίσει» πάνω στις νεοφιλελεύθερες νόρμες της ελεύθερης αγοράς και περίμενε να δρέψει τις δάφνες της «επιτυχίας» του.

Μόνο που τα γεγονότα δεν ήρθαν όπως τα ήθελαν ο Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί του. Η οικονομία καταρρέει και η επιδότηση των ευάλωτων πολιτών ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αλματώδη αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων και της ενέργειας κατέστη αναγκαία.

Αλλά ο πρωθυπουργός αλλιώς βλέπει τη βοήθεια. Ανέφερε λοιπόν με έμφαση: «Όλοι πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, αλλά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης. Όταν αυτό δεν συμβαίνει και οι αγορές γίνονται έρμαια κερδοσκόπων, έρχεται η ώρα της κρατικής παρέμβασης».

Μα τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς τους βάζουν οι τράπεζες, οι επενδυτές, οι χρηματιστηριακές εταιρείες, τα funds και όποιος έχει σαν απόλυτο στόχο του το κέρδος. Δηλαδή οι κερδοσκόποι. Δηλαδή αυτοί στους οποίους στηρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τότε για ποιους κερδοσκόπους μιλάει, οι οποίοι καταστούν έρμαια στις διαθέσεις τους την αγορά;

Εκτός αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το κράτος πρέπει να βοηθήσει τους κερδοσκόπους και πάλι, όπως έκαναν συνεχώς οι κυβερνήσεις της Δεξιάς μεταπολεμικά με τις επιχειρήσεις που έστηναν οι φίλοι τους και τους χρηματοδοτούσε το κράτος. Και όταν το κράτος σταμάτησε, τις φαλίρισαν και τις έκαναν προβληματικές, έχοντας βγάλει τα εκατομμύρια στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός προδόθηκε μόνος του, για το πώς θέλει να διανεμηθούν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης.

Να πάνε στους φίλους του και όχι να δημιουργηθούν δουλειές για τους πολλούς. Και μόνο για αυτό τον λόγο πρέπει να μην είναι αυτός που θα τα διαχειριστεί.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter