«Ως υπουργός στήριξα και διεκδίκησα την φορολογική ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων. Η μεγάλη μείωση του ΦΠΑ άμεσα στην εστίαση από το 24% στο 13% και το 2020 ακόμη περισσότερο στο 11%, και στη διαμονή το 2020 από το 13% στο 11%, θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια».
Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με αφορμή τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο για τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και τουριστικά καταλύματα.
Συγκεκριμένα η κ. Κουντουρά είπε: «Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, πετύχαμε η χώρα να βγει από την κρίση και τα μνημόνια με τον τουρισμό να έχει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου, όπως και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη».
Τόνισε ακόμα ότι «τώρα που θεμελιώσαμε μία νέα αναπτυξιακή πορεία και η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα, η κυβέρνησή μας υλοποιεί τη δέσμευσή της για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης και των τουριστικών επιχειρήσεων.
Ως υπουργός στήριξα και διεκδίκησα την φορολογική ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων. Η μεγάλη μείωση του ΦΠΑ άμεσα στην εστίαση από το 24% στο 13% και το 2020 ακόμη περισσότερο στο 11%, και στη διαμονή το 2020 από το 13% στο 11%, θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια».
Και καταλήγει:: «Με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα συνεχίσω και στην Ευρωβουλή να διεκδικώ ακόμη περισσότερα για τον τουρισμό, και να αγωνίζομαι για μια Ελλάδα ισχυρή και πρωταγωνίστρια σε μία Ευρώπη δημοκρατική, δίκαιη και αλληλέγγυα με επίκεντρο τον άνθρωπο, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, τις νέες, τους νέους και τις γενιές που ακολουθούν».
Την τελευταία τετραετία η Ελλάδα προσέλκυσε επιπλέον 9 εκατομμύρια τουρίστες φτάνοντας το 2018 τα 33 εκατομμύρια μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Την ίδια στιγμή η συνεισφορά των τουριστικών μεγεθών στην οικονομία, υπολογίζεται σε 37,5 δισ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 20,6% στο ΑΕΠ της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρισμού είναι 3,5 φορές υψηλότερος του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα προσέλκυσε 400 επενδυτικά σχήματα στον τομέα του τουρισμού, με τις νέες κλίνες τα τελευταία 4 χρόνια να ανέρχονται σε 57.000.