Κούλογλου: Μόνο η ελληνική αντιπολίτευση δεν χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο

«Όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμη και οι δεξιοί, χαιρέτισαν την έξοδο από τα μνημόνια. Εδώ η Νέα Δημοκρατία, και μαζί της το Κίνημα Αλλαγής, κάνουν λόγο για 4ο μνημόνιο. Η στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουνε, και μάλλον στραβά αρμενίζουνε», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο η ελληνική αντιπολίτευση δεν χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, παρατήρησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο. 

«Συνάδελφοι από την Πορτογαλία, όχι μόνο από την Αριστερά, μου είπαν ότι όταν η χώρα τους βγήκε από τα μνημόνια όλα τα κόμματα έσπευσαν να επικροτήσουν το γεγονός, παρά τους περιορισμούς που θα υπήρχαν, όπως θα υπάρξουν και στην δικη μας περίπτωση, καθώς στο εξής όλα τα κόμματα θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους. Ποιο κόμμα που είναι στην αντιπολίτευση θέλει να γίνει κυβέρνηση και να μην έχει τα χέρια της λυμένα; Να μην αποφασίζει η ίδια τι θέλει να κάνει πάντα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων; Μόνο στην Ελλάδα η αντιπολίτευση μεμψιμοιρεί για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου.

Με το διάγγελμα του πρωθυπουργού σήμερα από την Ιθάκη, «κλείνει ένας κύκλος για την χώρα. Ο Οδυσσέας μπορεί να έφτασε εξουθενωμένος στην Ιθάκη, όπως και στο έπος του Ομήρου, όμως έφτασε στα πόδια του. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι το πως μπήκαμε σε αυτή την περιπέτεια. Γίνεται μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να ξεχάσουμε ποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια και ποιοι χρεοκόπησαν την χώρα. Εάν οπουδήποτε αλλού είχε συμβεί το ίδιο, τα κόμματα και οι πολιτικοί αυτοί δεν θα τολμούσαν να βγουν στο δρόμο. Πρέπει επιτέλους να γίνει μια αυτοκριτική», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη εις βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είπε:

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι μάλλον λογικό να βρίσκει τον Παπαδόπουλο, τον Ιωαννίδη και όλους όσους κυβέρνησαν ακόμη και με δικτατορικά μέσα καλύτερους από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφράσει σαφώς φιλοχουντικές απόψεις. Το ίδιο και ο κ. Βορίδης, που τώρα παριστάνουν τους δημοκράτες. Είναι ντροπή για την ΝΔ, το κόμμα που πέρασε την χώρα από την δικτατορία στην δημοκρατία, να τους έχει στελέχη και μάλιστα τον έναν αντιπρόεδρο.

Όμως, ο κ. Γεωργιάδης είναι μια γραφική περίπτωση και δίνει μάχη επιβίωσης λόγω οικονομικών σκανδάλων, από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως τη Novartis, στα οποία εμπλέκεται. Ο ιδεολογικός εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς είναι ο κ. Βορίδης που σχεδόν επαναλαμβάνει αυτά που έλεγε ο Φρίντμαν και οι οπαδοί του Πινοσέτ μετά το πραξικόπημα του 1973 στην Χιλή ότι πρέπει να τελειώνουμε με την ηγεμονία της Αριστεράς, άρα με τα συνδικάτα ή τις εργατικές διεκδικήσεις. Αυτή είναι η σκληρή ατζέντα την οποία θα προωθήσει ο κ. Μητσοτάκης και την οποία εκφράζει ιδεολογικά ο κ. Βορίδης. Θα είναι χειρότερη από τα μνημόνια που επέβαλε η τρόικα, και το έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην αντίδρασή του όταν ήρθε στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, ο κ. Μοσκοβισί, και άφησε ανοιχτό παράθυρο να μη μειωθούν οι συντάξεις. Η μείωση αυτή μάλιστα, ήταν μια απαίτηση του ΔΝΤ, η οποία μπορεί να αποφευχθεί, εφόσον η οικονομία πάει καλά, γιατί το Ταμείο έχει αποστασιοποιηθεί από το ελληνικό πρόγραμμα. Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις και η αγορά χρειάζεται να αναπνεύσει ξανά, και για αυτό όχι μόνο μπορεί αλλά και πρέπει να αποφευχθεί».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κληθείς να σχολιάσει τον επικείμενο ανασχηματισμό, δήλωσε ότι «η επιλογή των προσώπων είναι συνταγματικά μια αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Όμως χρειαζόμαστε ανοίγματα και πέραν του χώρου της αριστεράς. Για δυο λόγους: Πρώτον διότι βγήκαμε από το μνημόνιο αλλά δεν βγήκαμε ακόμη από την κρίση. Χρειάζονται πολιτικές συναινέσεις για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δεύτερον γιατί πρέπει να απομονωθεί αυτή η ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά στην οποία έχει μετατρέψει την ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης».