Κώστας Παπαδάκης: Αίτημα για πειθαρχικές κυρώσεις στον Μπέο μετά τη χειροδικία κατά πλημμυροπαθή

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», Κώστας Παπαδάκης, πήρε θέση για το περιστατικό χειροδικίας από τον Αχιλλέα Μπέο κατά πλημμυροπαθή, γνωστοποιώντας ότι θα υποβάλλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αιτούμενος την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.

Αναλυτικά:

Μετά την από 30/9/23 χειροδικία σε βάρος πλημμυροπαθούς, ο δήμαρχος Βόλου Μπέος δήλωσε σήμερα (1/10/23) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: “Εγώ έχω μάθει σαν άνδρας τις διάφορες μου να τις λύνω με ξύλο. Εσείς λύστε τις με καλσόν… Τι να κάνουμε τώρα, να γίνουμε λουλούδες;”.

Αυτός είναι ο κατά δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη “καταλληλότερος” για δήμαρχος στον Βόλο ή “δημαρχάρα” όπως τον αποκάλεσε στις 11/5/2023 (βλ. Καθημερινή 26/9/2023). Και πώς όχι, αφού και ο Μπέος τον είχε στηρίξει στο παρελθόν λέγοντας: «εύχομαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι για 20 χρόνια πρωθυπουργός».

Το ότι η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι δηλώνει επίσημη υποστήριξη μόνο για τους τρεις μεγάλους δήμους (Μπακογιάννη, Ζέρβα, Μόραλη) είναι τραγελαφικό, την ίδια στιγμή που ο ίδιος της ο πρόεδρος έχει δηλώσει την υποστήριξή του στον Μπέο.

Την επόμενη φορά που ένα παιδί θα γρονθοκοπηθεί σ’ ένα σχολείο, την επόμενη φορά που μια γυναίκα θα καταλήξει νεκρή ή τσακισμένη στα επείγοντα ενός νοσοκομείου επειδή κάποιος παληκαράς έμαθε “να λύνει τις διαφορές του με ξύλο”, την επόμενη φορά που ένα λοατκι άτομο θα πέσει θύμα επίθεσης περπατώντας ανυποψίαστο στο δρόμο εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, να θυμόμαστε ότι κάποιοι με τις δηλώσεις τους και κάποιοι με τη σιωπή και τη συνενοχή τους έστρωσαν τον δρόμο γι’ αυτά τα εγκλήματα.

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Κεντρώο προσωπείο με ολίγη από φιλελεύθερη χρυσόσκονη, για να κρύβει τον οχετό του τραμπουκισμού, της ματσίλας, του σεξισμού και της ομοφοβίας: η παράταξη των Μπέων και των Μπακογιάννηδων, ή καλύτερα η παράταξη των Μπεκογιάννηδων, γιατί είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη.

Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, καταδικάζω απερίφραστα τον τραμπουκισμό και τις δηλώσεις του Μπέου. Αύριο, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, θα υποβάλλω έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το οποίο θα γνωστοποιώ επίσημα τα γεγονότα και τις επίμαχες δηλώσεις, ζητώντας την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων κατ’ α. 233 και επόμενα του ν. 3852/2010 ως ισχύει, ενέργεια στην οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να προχωρήσει αυτεπαγγέλτως.

Αθήνα, 1/10/2023,

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.