Κορονοϊός: «Βράζουν» 28 περιοχές της Ελλάδας- Σχεδόν 1.000 νεκροί σε 15 ημέρες τον Νοέμβριο

Κορονοϊός: «Βράζουν» 28 περιοχές της Ελλάδας- Σχεδόν 1.000 νεκροί σε 15 ημέρες τον Νοέμβριο

Στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη μπαίνουν 28 Περιφερειακές ενότητες ως απόδειξη πως η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και η διασπορά είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τετάρτης  στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη πέρασαν ακόμη πέντε περιοχές. Πρόκειται για: τη Θεσπρωτία, το Ρέθυμνο, την Άρτα, τη Λακωνία και την Κόρινθο.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας που παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο» είναι: Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Άγιον Όρος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Έβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος.

Μεγάλη η θνησιμότητα

Την ίδια ώρα, οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες με την θνησιμότητα λόγω Covid-19 να έχει καταγράψει τεράστια αύξηση. Ήδη οι ασθενείς που κατέληξαν λόγω covid-19 από την αρχή του Νοεμβρίου μέχρι και χθες Τετάρτη αγγίζουν τους 1.074 και είναι σχεδόν όσοι και οι νεκροί που είχαν καταγραφεί όλο τον Οκτώβριο, δηλαδή 1.107.

Οι διασωληνωμένοι επίσης αυξήθηκαν στους 561, με τις εκτιμήσεις των ειδικών που «έβλεπαν» έως και 600 διασωληνωμένους στη χώρα στο τέλος Νοεμβρίου να επιβεβαιώνονται. Σταθερά το 83%-85% των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το 15%-17% των εμβολιασμένων χρειάζεται νοσηλεία όταν μολυνθούν.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter