Κορονοϊός: Στη «φάκα» της OLAF απατεώνες που πωλούν «μαϊμού» μάσκες, γάντια και απολυμαντικά

«Ανθίζει» το παράνομο εμπόριο μασκών, απολυμαντικών, κιτ εξέτασης και άλλων ιατρικών προϊόντων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Μεγάλη έρευνα της OLAF έχει ήδη ανακαλύψει απατεώνες που πωλούν «μαϊμού» προϊόντα για να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι το φόβο του κόσμου.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ερευνά εξονυχιστικά διάφορα προϊόντα που εισάγονται στην Ε.Ε σωρηδόν εν μέσω πανδημίας ή φτάνουν στα σπίτια των καταναλωτών με ατομική αγορά ώστε να αποκαλύψει απατεώνες που κερδοσκοπούν.

Συνεργάζεται με διεθνείς τελωνειακές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει εντοπίσει και κατασχέσει πάρα πολλά παράνομα προϊόντα και απομιμήσεις γνήσιων, που χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της OLAF, από τις 16 Μαρτίου μεταξύ άλλων:

· ερευνώνται 48 νέες υποθέσεις

· έχουν ολοκληρωθεί 82 υποθέσεις από τις οποίες έχουν προκύψει 23 νέες έρευνες

· στους πρώτους τρεις μήνες του 2020 έχουν ανοίξει συνολικά 104 νέες έρευνες το οποίο είναι νούμερο ρεκορ για την υπηρεσία

· 19 έρευνες ολοκληρώθηκαν από τις οποίες 12 έκλεισαν με τις ανάλογες συστάσεις προς τις αρμόδιες αρχές

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης δεσμεύεται πως ακόμη και αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, θα αποκαλύπτει την απάτη και θα οδηγεί τους απατεώνες στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ville Itälä, Γενικός Διευθυντής της OLAF.

Ετικέτες