Κορονοϊός: Παραμένει ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ – Συνεχίζονται οι κυβερνητικές παλινωδίες

Εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, συνεχίζεται η γνωστοποίηση περιστατικών που εκθέτουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Με νοσοκομειακές μονάδες όπως το «Λαϊκό» να λυγίζουν και τους ασθενείς να περιμένουν για ημέρες να γίνει διαθέσιμη μία κλίνη ΜΕΘ, αλλά και περιπτώσεις όπως στο Τζάνειο που, σύμφωνα με τις καταγγελίες ειδικευόμενων ιατρών, ασθενείς αργοπεθαίνουν χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και στον «Ερυθρό Σταυρό» που ορίζεται έκτακτη εφημερία για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες, η κυβέρνηση «απαντά» με σπασμωδικές κινήσεις, όπως την επιστράτευση ανεμβολίαστων γιατρών για συνδρομή στο ΕΣΥ, φανερώνοντας με κάθε τρόπο πως έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Στα ύψη και την Τετάρτη τα κρούσματα

Την ίδια ώρα, η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα φανερώνει ότι αργεί ακόμη το «φως στο τούνελ», όπως αναφέρουν συχνά – πυκνά τα κυβερνητικά στελέχη με αισιόδοξους τόνους. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την καταγραφή 3.062 νέων κρουσμάτων Covid-19 στην επικράτεια
με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να βρίσκεται στα ύψη (699), όπως και ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοϊού (67).

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η Π.Ε Αττικής σημειώνει για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο θλιβερή πρωτιά, με 1.422 περιπτώσεις από τις 3.062 της επικράτειας. Εκ των 1.422 κρουσμάτων, τα 338 εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται 387 περιπτώσεις, στην Αχαΐα 121 και στη Λάρισα 115.

Διαψεύσεις επί… διαψεύσεων

Μία ακόμη απόδειξη σχετικά με το «θολό τοπίο» που επικρατεί στην κυβέρνηση, αποτελούν οι διαρροές που διοχετεύθηκαν σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και στη συνέχεια «μαζεύτηκαν» με νέες διαρροές.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σενάριο παράτασης του lockdown για έναν ακόμη μήνα, με σκληρότερα περιοριστικά μέτρα, ούτως ώστε η αγορά να ανοίξει δίχως αστερίσκους στα τέλη Απριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα. Πριν περάσουν μερικές ώρες, με διαρροή στη… διαρροή, πηγές του Μαξίμου τόνιζαν ότι τα σενάρια αυτά «δεν έχουν καμία βάση…».

Ετικέτες