Κορονοϊός: Κυβέρνηση σε πανικό – Έρχεται παράταση των μέτρων – Στο «τραπέζι» όλα τα ενδεχόμενα

Κορονοϊός: Κυβέρνηση σε πανικό – Έρχεται παράταση των μέτρων – Στο «τραπέζι» όλα τα ενδεχόμενα

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, έπιασε εκ νέου στον… ύπνο την κυβέρνηση να προσπαθεί να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται αποφάσεις που θα αφορούν πιθανή αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική αλλά και σε όσες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική με τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική να μειώνονται μέρα με τη μέρα. Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός πως οι περισσότερες περιοχές της χώρας και δη το λεκανοπέδιο βρίσκονται υπό αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση, ο ρυθμός διασποράς του ιού παραμένει υψηλός, με αποκορύφωμα τον εντοπισμό 2.353 νέων μολύνσεων.

Τα παραπάνω δεδομένα βρίσκουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε πανικό, καθώς για μία ακόμη φορά σε διάστημα ενός έτους από την εμφάνιση της πανδημίας πιάνεται απροετοίμαστη, παρά το γεγονός πως το περασμένο διάστημα οι λοιμωξιολόγοι είχαν φροντίσει να «κρούσουν» τον κώδωνα του κινδύνου.

Με την καταγραφή άνω των 2.000 κρουσμάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ να έχει «σπάσει» το «φράγμα» των 400, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Στο «τραπέζι» βρίσκονται όλα τα ενδεχόμενα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι ετοιμάζουν ακόμη και πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου 2020 έως την Καθαρά Δευτέρα. Παράλληλα, φαίνεται ότι εξετάζεται η αναθεώρηση του κωδικού «6», ούτως ώστε να περιοριστούν οι «άσκοπες μετακινήσεις», ενώ υπάρχουν και φωνές που θέλουν την απαγόρευση ακόμη και των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη ενώ αύριο, Τετάρτη αναμένεται νέα συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας, όπου θα φανεί και ο δρόμος που θα ακολουθήσει η «επιτελική κυβέρνηση», όσον αφορά τον τύπο και την αυστηρότητα των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter