Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για «μάχη» μακράς διαρκείας

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για «μάχη» μακράς διαρκείας

«Καμπανάκι» για ενδεχόμενη μακράς διαρκείας μάχη με τον κορονοϊό έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι αναφέρεται στο δύσκολο σενάριο που πρέπει να γίνει προετοιμασία με προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα ώστε το Σύστημα Υγείας να ανταπεξέλθει εάν απαιτηθεί σε μία μακράς διαρκείας μάχη με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, -ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας. Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος. Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία».

Όπως είπε, πρόκειται για έναν ιό που καθημερινά μες εκπλήσσει δυσάρεστα ενώ παραδέχτηκε πως και ο ίδιος έχει πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις του. Μάλιστα, επικαλέστηκε προβλέψεις μαθηματικών μοντέλων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη πως θα συνεχίσει η άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά το Πάσχα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η προοπτική του να κάνουμε ένα Πάσχα τέτοιο που να γεμίσει τις ψυχές μας, δεν έχει χαθεί οριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων υποστήριξε πως ίσως γίνει κάποια σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή. Εξήγησε δε πως η δική του εισήγηση θα είναι ότι «δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter