Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η παραλλαγή «XEC» – Το πιο δύσκολο σύμπτωμα

Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η παραλλαγή «XEC» – Το πιο δύσκολο σύμπτωμα

Η νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού με την ονομασία «XEC» εξαπλώνεται σε Αμερική και Ευρώπη. Η «XEC» εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία και έκτοτε έχουν βρεθεί κρούσματα σε Ολλανδία, αλλά και σε άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τον Ιούνιο έχει εντοπιστεί σε τρεις ηπείρους, ενώ όσο κρυώνει ο καιρός θα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

Τα συμπτώματα του κορονοϊού το 2024

Σύμφωνα με την Daily Mail το στέλεχος, το οποίο είναι ένας συνδυασμός των παραλλαγών KS.1.1 και KP.3.3, προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που εμφανίζουν οι κοινές ασθένειες όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, συνεχή βήχα, απώλεια της αίσθησης της γεύσης ή της όσφρησης, δύσπνοια και αίσθημα κόπωσης ή εξάντλησης.

Επίσης, περιλαμβάνονται συνηθισμένα συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, όπως πονοκέφαλος, πονόλαιμος, βουλωμένη μύτη ή καταρροή, καθώς και απώλεια όρεξης, αλλά και αδιαθεσία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης, ότι αυτή η παραλλαγή έχει μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα νιώσουν μια βελτίωση μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά για άλλους μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και μερικοί μπορεί να χρειαστούν ακόμα και νοσηλεία.

Διαβάστε επίσης

Γκλέτσος: Με τα χίλια θα αναγνώριζα τον Πολάκη ως πρόεδρο (Video)

Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα

Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του ηθοποιού

CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

Οι 70 μέρες που αλλάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

FBI: Έρευνα για νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Συνελήφθη ένας ύποπτος στη Φλόριντα

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό και τη Δευτέρα – Πού αναμένονται βροχές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter