Κορονοϊός: Αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα για επτά ημέρες

Αυστηρότερο lockdown για τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τα μέτρα να αφορούν μεταξύ άλλων την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 αλλά και «λουκέτο» στο λιανεμπόριο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε και επίσημα την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τις τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, για την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα θα ισχύουν από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 06.00 το πρωί και για επτά μέρες τα εξής μέτρα:

  • Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι.
  • Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου (μαζί με το click away), των κομμωτηρίων, των επιχειρήσεων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή των εκκλησιαστικών τελετών και της ατομικής προσευχής. Εξαιρούνται οι κηδείες όπου θα τελούνται με παρουσία μάξιμουμ 10 ατόμων.
  • Αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η κατάσταση στους τρεις Δήμους θα επαναξιολογηθεί, σημειώνοντας ότι θα τεθούν σε εφαρμογή μαζικοί έλεγχοι με rapid tests, ενώ θα διεξάγεται μοριακός έλεγχος στους εργαζόμενους των γηροκομείων ανά πέντε ημέρες.

Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Στα ύψη ο αριθμός των διασωληνωμένων

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.155 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με 542 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και 78 να χάνουν τη μάχη για τη ζωή το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε επίσης: Στο «κόκκινο» ο κορονοϊός: 78 νέοι θάνατοι, 542 σε ΜΕΘ και 1.155 νέα κρούσματα