Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων 65-69 ετών

Ο Γενικός Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας ότι στις 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ατόμων ηλικίας 65-69 ετών.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για το πρόγραμμα της κυβέρνησης αναφορικά με τους εμβολιασμούς του Απριλίου, σημειώνοντας ότι υπάρχει στόχευση για πραγματοποίηση 1,5 εκατ. εμβολιασμών μέσα στον επόμενο μήνα.

Νωρίτερα, η Μαρία Θεοδωρίδου έκανε αναφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca και τα θρομβωτικά επεισόδια, τονίζοντας ότι τα επεισόδια αυτά: «Δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».

Όσον αφορά τις αλλεργίες, η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως: «Μόνη περίπτωση που αντενδείκνυται ο εμβολιασμός, είναι αν ένα άτομο έχει εκδηλώσει σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση κι έχει χρειαστεί νοσηλεία. Οι κοινές αλλεργίες, ειδικά τώρα με την άνοιξη, είτε σε φάρμακα, είτε στο καουτσούκ και το λάτεξ, δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό».

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19