Κορμπεράν: «Στόχος ήταν η πρόκριση και τον πετύχαμε…»

Ευχαριστημένος από την πρόκριση και την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού ήταν μετά το ματς με την Σλόβαν ο Κάρλος Κορμπεράν ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε:

«Είπα στους παίκτες, πριν από το παιχνίδι πως σήμερα το αγωνιστικό πνεύμα και η δύναμη η συναισθηματική, θα είναι τα κλειδιά του αγώνα. Όταν παίζεις για να συνεχίσεις στην Ευρώπη, σίγουρα έχεις δυσκολίες, ειδικά όταν έχεις απέναντι έναν αντίπαλο ανταγωνιστικό.

Ήρθαν οι δυσκολίες, όπως η σωματική κούραση. Είχαμε όμως τη συναισθηματική δύναμη και το αγωνιστικό πνεύμα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Υπάρχουν πράγματα να διορθώσουμε αλλά ο στόχος όταν ήρθα ήταν να περάσουμε σε αυτόν τον προκριματικό γύρο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να βελτιώσουμε.

Η ομάδα χρειάζεται αλλαγές μέσα στο ματς για να φρεσκαριστεί. Άλλες φορές βγαίνουν οι αλλαγές και αλλαγές όχι. Πρέπει να γίνονται για να φρεσκάρουμε την ομάδα οι αλλαγές.

Πρέπει να κοιτάξουμε ξανά σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες μας. Πρέπει να είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν απ’ όλες τις απόψεις».

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Από την πλευρά του ο Ματιέ Βαλμπουενά δήλωσε: «Ήταν υπέροχο να ξέρω πως έχω αυτή την ευκαιρία. Ήταν ωραίο και είμαι χαρούμενος. Μια μεγάλη και όμορφη βραδιά. Ευτυχισμένος για τον κόσμο που είναι εδώ. Χαρούμενος για την ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις θάρρος. Πρέπει να προχωράς μπροστά. Δεν το σκέφτηκα το περσινό με τη Λουντογκόρετς. Είμαστε ευτυχισμένοι. Το αξίζαμε και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για την Κύπρο.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ιστορία. Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα και την ομάδα. Είμαστε ξανά στους ομίλους. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε. Να διορθώσουμε πράγματα. Να επιβεβαιώσουμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα και αξίζουμε να παίζουμε στην Ευρώπη.
Καταπληκτικός ο κόσμος. Είναι πάντα εδώ. Τους ευχαριστούμε. Ευτυχισμένοι που τους έχουμε δίπλα μας».

Ο Τόμας Βατσλίκ είπε: «Ήμουν ήρεμος και συγκεντρωμένος. Ήξερα τα χτυπήματα των αντιπάλων. Ήμουν σίγουρος. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέρανε να προκριθούμε. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι έχουμε εξασφαλίσει τους ομίλους. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συνέχεια».

Για το αν αυτή η πρόκριση ήταν απόδειξη του μετάλλου του Ολυμπιακού: «Πραγματικά ήταν πολλές οι απουσίες και οι τραυματισμοί. Δεν θυμάμαι πόσοι έλειψαν την τελευταία στιγμή. Αλλά το θέλαμε πολύ και κάναμε ένα καλό ματς. Δύο φορές πήραμε προβάδισμα, αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση. Στην παράταση υπήρχαν νεύρα, ήταν μια δύσκολη πρόκριση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ενόψει της συνέχειας».