Κόντρα Βλάχου – Χατζηδάκη για «κόκκινα» δάνεια: «Δώσαμε το μαχαίρι και το πεπόνι σε τράπεζες και funds» – «Μακριά από λαϊκίστικες πρακτικές»

Κόντρα Βλάχου – Χατζηδάκη για «κόκκινα» δάνεια: «Δώσαμε το μαχαίρι και το πεπόνι σε τράπεζες και funds» – «Μακριά από λαϊκίστικες πρακτικές»

Αντιπαράθεση ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Γιώργο Βλάχο κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τα «κόκκινα» δάνεια, με την οποία ο «γαλάζιος» βουλευτής επανήλθε στο ζήτημα μετά την Ερώτηση των «11» για τους απροστάτευτους δανειολήπτες.

«Δώσαμε και το μαχαίρι και το πεπόνι σε τράπεζες και funds. Το πεπόνι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, μπορούμε όμως το μαχαίρι και να το δώσουμε σε χέρι που θα μοιράζει δίκαια» είπε ο κ. Βλάχος, ο οποίος στη δευτερολογία του διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κωστή Χατζηδάκη περί βελτίωσης της κατάστασης για τους δανειολήπτες.

«Όλοι αυτοί που μας έχουν (σ.σ. την ΚΟ της ΝΔ) πολιορκήσει, δεν καταλαβαίνουν το καλό τους; Παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο» συνέχισε ο κ. Βλάχος, ο οποίος παρέθεσε τα παραδείγματα δύο δανειοληπτών, οι οποίοι εκτός του ότι έχασαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία παραμένουν ακόμα υπερχρεωμένοι στις τράπεζες.

«Η πραγματικότητα είναι αυτή που λέω εγώ»

«Να τα δούμε αυτά και να επέλθει δικαιοσύνη στο σύστημα» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας το πλαίσιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων ως ευνοϊκό μόνο για τους servicers, τις τράπεζες και τα funds. «Γιατί να μην ξέρει ο δανειολήπτης γιατί απορρίπτεται από τους servicers η πρόταση του εξωδικαστικού;» ρώτησε τον υπουργό, στηλιτεύοντας την αλόγιστη αύξηση των τόκων, γεγονός που εξίσου επιβαρύνει τους δανειολήπτες.

Προηγουμένως, ο κ. Βλάχος είχε ξεκαθαρίσει πως «καμία πλατφόρμα δεν λειτουργεί» σε σχέση με την προσωποποιημένη ενημέρωση των δανειοληπτών, ενώ ξεκαθάρισε πως «η πραγματικότητα είναι αυτή που λέω εγώ, όχι εσείς. Ούτε την κυβέρνηση θα ρίξω, ούτε κανείς άλλος. Μεταφέρουμε τη φωνή των συμπολιτών μας, στο ίδιο καράβι είμαστε».

«Το πρόβλημα περιορίστηκε»

Στον αντίποδα, ο υπουργός επέμενε ότι πρέπει να συνδυάσει «την οικονομική σοβαρότητα με την κοινωνική ευαισθησία» στην προσπάθεια αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων και πως θα παραμείνει μακριά από «λαϊκίστικες συζητήσεις και πρακτικές». Σε αυτό το μοτίβο, ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δύο περιπτώσεις άδικης μεταχείρισης των τραπεζών και των funds που παρέθεσε ο κ. Βλάχος, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «με εμένα υπουργό και με εμάς κυβέρνηση οι servicers έχουν υποχρεώσεις».

Επιπλέον, η εμφανής δυσκολία του κ. Χατζηδάκη ή κατά την ΕΥΠ «5046c» αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι επικαλέστηκε δις τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με όρους κομματικού πατριωτισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής – Τι αναφέρει για την εκλογή προέδρου

Το Μαξίμου καλύπτει την Μενδώνη για την «χρυσή παράγκα» στη ΔΕΘ με τις υπερκοστολογημένες αναθέσεις της τελευταίας στιγμής

«Αυτά έλεγε και στον Τσίπρα…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter