Κολύμβηση: Χάλκινος στο Παγκόσμιο ο Χρήστου

Με παγκόσμιο μετάλλιο, ένα τουλάχιστον , θα επιστρέψει από την Ντόχα ο πρωταθλητής του υπτίου Απόστολος Χρήστου.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στον τελικό τον 100 μ αφήνοντας μάλιστα τέταρτο τον συναθλητή του Βαγγέλη Μακρυγιάννη, με διαφορά μόλις δύο εκατοστών του δευτερολέπτου: 53.36 έναντι 53.38. Ο Αμερικανός Χάντερ Άρμστρονγκ κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο με επίδοση 52.68, ενώ ο Ισπανός Χούγκο Γκονθάλεθ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 52.70.

«Κατέκτησα το μετάλλιο για το οποίο πάλευα τόσα χρόνια», είπε στη μικτή ζώνη ο 27χρονος Χρήστου. «Η επίδοση δεν με αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο, αλλά αυτή τη στιγμή μετράει το μετάλλιο». Ο Απόστολος Χρήστου θα συμμετάσχει σε άλλα δύο ατομικά αγωνίσματα του υπτίου, καθώς και στη σκυταλοδρομία 4×100 μ ελεύθερο.

«Ο δικός μου στόχος ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πέτυχα από τα προκριματικά κιόλας», δηλωσε περιχαρής ο Μακρυγιάννης. «Η συμμετοχή μου στον τελικό και η τέταρτη θέση είναι ένα ευπρόσδεκτο μπόνους».

Νωρίτερα εξασφάλισε τη συμμετοχή τους του Ολυμπιακούς Αγώνες και ο 22χρονος Δημήτρης Μάρκος, στα 800 μ. ελεύθερο, με επίδοση 7:49.97, η οποία αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Πλέον, η ελληνική αποστολή στο Παρίσι αριθμεί 50 αθλητές.

Δείτε επίσης: Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός ημιτελικών οι Άνδρες στη Ντόχα