Κολύμβηση: Πέμπτος και εκτός μεταλλίων ο Χρήστου

Δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στο παγκόσμιο βάθρο των 100μ ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου. Ο 25χρονος κολυμβητής μας τερμάτισε στην 5η θέση με επίδοση 52.57 και έμεινε μακριά από το 52.09 που έκανε στον ημιτελικό, καταρρίπτοντας για μερικές ώρες το ρεκόρ αγώνων.

Ο νικητής του τελικού, Ιταλός Τόμας Τσεκόν, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με το εκπληκτικό 51.60 και εισέπραξε 50.000 δολάρια. Ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι ήταν δεύτερος με 51.97 και ο συμπατριώτης του, Χάντερ Άρμστρονγκ, τρίτος με 51.98.

«Δεν είχα δυνάμεις στα τελευταία μέτρα και αυτό μου κόστισε», σχολίασε ο Χρήστου. «Ωστόσο, η κούρσα ήταν πάρα πολύ γρήγορη και χρειαζόμουν υπέρβαση για να πάρω μετάλλιο. Δεν είμαι απογοητευμένος, συνεχίζω για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Αύγουστο».

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, η Εθνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση με 88.2000 βαθμούς στο ελεύθερο combo, κορυφαία στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας . Οι ομάδες που μοιράστηκαν τα μετάλλια, Ουκρανία, Ιαπωνία και Ιταλία αποδείχθηκαν ασυναγώνιστες, αφού τα μετάλλια «έκλεισαν» στους 92.0333 βαθμούς. Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι αθλήτριες Αγραφιώτη, Αλζγκούζη Κομινέα, Φραγκάκη, Γιαλαμά, Καραγγέλου, Καραπαναγιώτη, Καριώρη, Κρομμυδάκη, Μαλκογεώργου, Μισίκεβιτς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του υγρού στίβου συνεχίζεται στη Βουδαπέστη.