«Κωλοτούμπα» Τραμπ: Πήρε πίσω το διάταγμα για το πάγωμα των ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων

«Κωλοτούμπα» Τραμπ: Πήρε πίσω το διάταγμα για το πάγωμα των ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων

Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, στις ΗΠΑ, ανακάλεσε το πάγωμα της ομοσπονδιακής βοήθειας, σύμφωνα με υπόμνημα αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ που περιήλθε στην κατοχή του CNN.

«Το μνημόνιο Μ-25-13 του ΟΜΒ ανακαλείται. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή των εκτελεστικών διαταγμάτων του Προέδρου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Γενικό Σύμβουλο της υπηρεσίας σας», αναφέρει το υπόμνημα.

Δείτε επίσης: WSJ: «Δικαστής μπλόκαρε το πάγωμα των ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων από τον Τραμπ που πυροδότησε χάος»

Το γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου είχε διατάξει την παύση των ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων και δανείων, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη τη Δευτέρα, το οποίο προκάλεσε σύγχυση και ανησυχία, ακόμη και όταν ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν ήταν τόσο σαρωτική εντολή όσο φαινόταν.

Αν και οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου κατηγόρησαν δημοσίως τα μέσα ενημέρωσης ότι προκάλεσαν τη σύγχυση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία εντός του κτιρίου, η διοίκηση είχε λάβει πληθώρα τηλεφωνημάτων από νομοθέτες και πολιτειακούς αξιωματούχους με ερωτήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της στις πολιτείες τους.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες «πρέπει να διακόψουν προσωρινά όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την υποχρέωση ή την εκταμίευση όλων των ομοσπονδιακών οικονομικών ενισχύσεων», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Μάθιου Βέιθ στο αρχικό μνημόνιο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του CNN, επικαλούμενος τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που αναφέρονται σε προηγούμενα εκτελεστικά διατάγματα.

Το απόγευμα της Τρίτης, ένας ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά μέρος του παγώματος της βοήθειας της κυβέρνησης Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατημένος Μητσοτάκης: Υπερασπίστηκε ως «επιχειρησιακό» το μπάζωμα στα Τέμπη – Έριξε ευθύνες σε πυροσβεστική και Hellenic train (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Εξοργιστικές απαντήσεις Φλωρίδη και Μαρινάκη για την προανακριτική, που δήθεν θέλουν αλλά δεν κάνουν

Φάμελλος για Τέμπη: Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε την έρευνα όταν η Ευρωπαία Εισαγγελέας έστειλε δικογραφία

Ετικέτες

Documento Newsletter