Κόλαση στον Λίβανο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς: Πάνω από 356 οι νεκροί, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (Videos)

Κόλαση στον Λίβανο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς: Πάνω από 356 οι νεκροί, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (Videos)

Δραματικές ώρες στον Λίβανο όπου δεν έχει τελειωμό το λουτρό αίματος.

Τουλάχιστον 356 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες – από τις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, αναφέρει νεότερος απολογισμός του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας. Άλλοι 1.246 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου έκανε λόγο για τουλάχιστον 274 νεκρούς και 1.024 τραυματίες.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται πάνω από 20 παιδιά και 30 γυναίκες. Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Δευτέρας 23/9 είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς εμφυλίου πολέμου στη χώρα, το 1990, ενώ ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Σε συνδυασμό με τις επιθέσεις του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, παγιδεύοντας με εκρηκτικά συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ, το σύνολο των τραυματιών μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα υπερβαίνει τις 5.000, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.

Οι βομβαρδισμοί, κυρίως στον νότιο Λίβανο, που συνοδεύτηκαν και με ισραηλινά μηνύματα εκκένωσης προκάλεσαν χάος. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου, χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί λόγω των ισραηλινών πληγμάτων αναζητώντας καταφύγιο σε βορειότερες περιοχές και τη Βηρυτό.

Οι εικόνες από την πόλη Σιδώνα με τα οχήματα να έχουν κατακλύσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, κατευθυνόμενα προς τη Βηρυτό, είναι αποκαλυπτικές του πανικού που επικράτησε στα νότια τμήματα της χώρας. Οι αρχές του Λιβάνου ετοιμάζουν ήδη κάποιους καταυλισμούς – καταφύγια για τους εκτοπισμένους.

Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι έπληξαν περίπου 800 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά).

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Μια περαιτέρω κλιμάκωση στον Λίβανο θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή, προειδοποίησε η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL).

«Κάθε πρόσθετη κλιμάκωση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης θα μπορούσε να έχει βαριές και καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για τους ανθρώπους που ζουν από τη μία και την άλλη πλευρά της Γαλάζιας Γραμμής αλλά και για το σύνολο της περιοχής» ανέφερε η UNIFIL, αναφερόμενη στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, όπως έχει χαραχθεί από τον ΟΗΕ.

Νετανιάχου: «Υποσχέθηκα ότι θα αλλάζαμε την ισορροπία ασφαλείας στο βορρά»

Καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα περιμένει «περίπλοκες μέρες» καθώς το Ισραήλ εντείνει τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο νότο και κάλεσε τους Ισραηλινούς να παραμείνουν ενωμένοι καθώς εξελίσσεται η στρατιωτική εκστρατεία.

«Υποσχέθηκα ότι θα αλλάζαμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά – αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μήνυμά έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ.

Πρόσθεσε ότι ότι το Ισραήλ «αναμένει απειλές» μετά τα πλήγματα στο Λίβανο.

Διαβάστε επίσης

€455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη – Μισό δισ. ευρώ στο καρτέλ του «σκόιλ ελικίκου»

Πρώτο χτύπημα από την εσωκομματική αντιπολίτευση – Αφετηρία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής

Γερμανία: Το SPD πρώτο στο Βρανδεμβούργο – «Το κόμμα του Σολτς νίκησε, ο καγκελάριος έχασε»

Super League: Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική – Οι κερδισμένοι και τα ντέρμπι που έρχονται (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter