«Κόκκινη κάρτα» στις «ευρωπαϊκές γνώσεις» του Μητσοτάκη από τον Νίκο Φαραντούρη – Τι λέει για τις καταλήψεις (Video)

«Κόκκινη κάρτα» στις «ευρωπαϊκές γνώσεις» του Μητσοτάκη από τον Νίκο Φαραντούρη – Τι λέει για τις καταλήψεις (Video)

Χείμαρρος ήταν στην εκπομπή «ΕΔΩ» του One Channel με τον Σταμάτη Ζαχαρό ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο «φάουλ» που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε αναρμόδιο το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και στις κινητοποιήσεις των φοιτητών με αναφορά στα δικά του φοιτητικά χρόνια, στην Αγγλία, επί Θάτσερ.

«Λάθος» Μητσοτάκη: Το Ευρωκοινοβούλιο και όχι η Κομισιόν είναι το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Ε.Ε.

Πρώτα και κύρια σχολιάζει την αναφορά του πρωθυπουργού μπροστά στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αρμόδια για το κράτος Δικαίου.

Όπως αναφέρει,  και θυμίζει στον πρωθυπουργό, καμία σχέση δεν έχει η ευρωπαϊκή επιτροπή με το κράτος δικαίου, είναι ο εκτελεστικός βραχίωνας των Ευρωπαϊκών Θεσμών. Για να συμπληρώσει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το ανώτατο αντιπροσωπευτικό και νομοθετικό όργανο.

Αυτονόητες και υγιείς αντιδράσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας – Τι έγινε επί Θάτσερ

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα διαχρονικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει τους τρόπους της και τα αμορτισέρ της για να διαμαρτύρεται και για να διακινεί ιδέες οι οποίες επιτέλους στη χώρα μας οδήγησε και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας κύριε Ζαχαρέα, όταν κάποιοι κουνούσαν το δάχτυλο»

Για να διακοπεί από τον κ. Ζαχαρέα για τη σύγκριση για να λάβει την απάντηση:

«Να σας συγκρίνω την Μάργκαρετ Θάτσερ στην Οξφόρδη που έκανα το διδακτορικό μου και το Κέμπριτζ όταν μείωσε τις δαπάνες για την έρευνα και την Παιδεία. Που έγινε κατάληψη του Πανεπιστημίου, των κολλεγίων, των αιθουσών, των αμφιθεάτρων και των βιβλιοθηκών. Αυτά λοιπόν είναι για όσους γνωρίζουν από πανεπιστημιακή κοινότητα αυτονόητες αντιδράσεις, υγιείς, της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έχω πρωτοετή φοιτητή στη Νομική Σχολή και ακούω την κραυγή του. Δεν είναι ούτε παλιόπαιδα ούτε τεμπελόσκυλα  οι άνθρωποι, τα νέα μας παιδιά.»

Πρώτα πρέπει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα αν θέλει Ιδιωτικά Πανεπιστήμια 

«Εάν κρίνει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να το αναθεωρήσει. Και το Σύνταγμα αναθεωρείται με μια συγκεκριμένη διαδικασία . Και αν υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, ανεξάρτητα αν ο Φαραντούρης ή ο Ζαχαρός συμφωνεί ή όχι, το Σύνταγμα θα αναθεωρηθεί. Γιατί θα υπάρχουν αυτοί οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί. Οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί σήμερα, καθώς μιλάμε και στο παρελθόν καθώς μιλούσαμε, δεν υπάρχουν κύριε Ζαχαρέ.

Αναλογικά με τον πληθυσμό μας κύριε Ζαχαρέ, οι επιστήμονες, οι Έλληνες στο εξωτερικό, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων μας κάνουν περήφανους. Δεν ξέρω αν είμαστε ο καλύτερος λαός του κόσμου, σίγουρα έχουμε εκλεκτούς, εξαιρετικούς και είμαστε περήφανοι γι αυτούς, αποφοίτους».

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο στα ψίχουλα Μητσοτάκη»: Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Αποχώρησαν από το Σύνταγμα (Photos)

«Ράπισμα» κατά Μητσοτάκη και από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών για το Κράτος Δικαίου, μετά το «ευρω-χαστούκι»

Έγκλημα Τέμπη: Ξεπέρασαν τις 560.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού – Τι πρέπει να προσέξετε για να υπογράψετε

Κύρτσος: Άδικα κλάφτηκε ο Μητσοτάκης στην Ρομπέρτα Μέτσολα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Επανεπιβεβαίωση στήριξης Κασσελάκη – Ένα μέλος ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία»

Documento Newsletter