Κόκκαλης σε Πιερρακάκη: Σοβαρές παραλείψεις στην ένταξη μαθητών Ρομά στη σχολική κοινότητα του Δήμου Φαρσάλων

Κόκκαλης σε Πιερρακάκη:  Σοβαρές παραλείψεις στην ένταξη μαθητών Ρομά στη σχολική κοινότητα του Δήμου Φαρσάλων

«Σοβαρές παραλείψεις και ελλιπή προετοιμασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας για την ένταξη του πληθυσμού Ρομά στη σχολική κοινότητα του Δήμου Φαρσάλων» επισημαίνει Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ως αναφορά, την επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού , 2ου Δημοτικού & 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων για την «Αδυναμία και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας για την ένταξη του πληθυσμού Ρομά στη σχολική Κοινότητα του Δήμου Φαρσάλων».

Σύμφωνα με την επιστολή «τα σχολεία του Δήμου Φαρσάλων αδυνατούν να δεχτούν και να ενσωματώσουν ορθά το σχολικό έτος 2024- 2025 τα παιδιά Ρομά, διότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί Τμήματα Υποδοχής – ΖΕΠ ή αλλιώς Ζώνη Εκπαιδευτικής «Προτεραιότητας».

Αναφέρεται ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας ώστε να ενσωματώσει τον πληθυσμό Ρομά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων.»

Επισημαίνεται ότι «παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των μικρών τάξεων με Ρομά σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης των Φαρσάλων, χωρίς κάποια μέριμνα ή κεντρικό σχεδιασμό από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» καθώς και το γεγονός ότι «η μη σωστή ενσωμάτωση τους διαταράσσει το σύνολο της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.»

Τονίζεται ότι «οι δράσεις τους μέχρι σήμερα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν την ίδρυση ΖΕΠ οδηγούν στην μείωση του επιπέδου του συνόλου των σχολικών τάξεων και στην επιφανειακή επίλυση του προβλήματος , που θα φανούν τα αποτελέσματα του μακροπρόθεσμα στον τοπικό πληθυσμό της πόλης».

Ζητείται η επίλυση του ζητήματος με τη σωστή προετοιμασία στο σύνολο των σχολικών μονάδων, με τη δημιουργία τμημάτων ΖΕΠ καθώς και η λήψη μέτρων και η άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδυναμώνει η κυβέρνηση τα κυριαρχικά δικαιώματα νησιών και βραχονησίδων του Αν. Αιγαίου;

Τρέχει στο… TikTok ο Μητσοτάκης για να μαζέψει τα περί φορολόγησης των φιλοδωρημάτων (Video)

Κυβερνητικό «μασάζ» στους βουλευτές ΝΔ: «Ομοβροντία» για την ακρίβεια με αποδέκτη τον Θεοδωρικάκο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter