Κοίτα ποιος µιλάει για «πατριώτες της φακής»

Κοίτα ποιος µιλάει για «πατριώτες της φακής»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής µε θέµα το µεταναστευτικό προχώρησε σε δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά χαρακτηρίζοντας «πατριώτες της φακής» αυτούς που αντιδρούν. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά στην ιστορία της αυτή την ακραία ρητορική, η οποία δεν υπηρετεί τελικά τα εθνικά συµφέροντα και σίγουρα δεν κοµίζει και καµία ουσιαστική εναλλακτική στο τραπέζι».
Οταν όµως ήταν υπό διαπραγµάτευση η συµφωνία των Πρεσπών, ο σηµερινός πρωθυπουργός την είχε χαρακτηρίσει «εθνική ήττα», ενώ είχε δηλώσει: «∆εν θα καλωσορίσω ποτέ “Μακεδόνα” πρωθυπουργό». Την ίδια στιγµή στα συλλαλητήρια πολλά στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης ήταν δίπλα στους «βουκεφάλες» και τους χρυσαυγίτες που χαρακτήριζαν «προδοτική» τη συµφωνία. Βέβαια, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός άρχισε να σέβεται τη συµφωνία των Πρεσπών και να κάνει εκκλήσεις για την εφαρµογή της. Πρακτικά από την «εθνική ήττα» µέχρι την έκκληση για εφαρµογή της συµφωνίας µεσολάβησε για τον Μητσοτάκη η πρωθυπουργική καρέκλα. Α.Κ.

Διαβάστε επίσης:

FT: Απόρρητη έκθεση καταγράφει επιθέσεις του IDF σε κυανόκρανους του ΟΗΕ – «Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και λευκός φώσφορος»

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία: Πρώτη φορά πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί σε ματς του NBA (Video)

Κύρτσος για την επίσκεψη Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο: «Είναι σαν να προεξοφλεί νέα καταστροφή τύπου Τεμπών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter