Κοινωνικός δαρβινισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το προσωπείο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Την Τρίτη, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ξετύλιξε ένα πογκρόμ βίας και καταστολής απέναντι όχι μόνο σε διαδηλωτές που κρατούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αλλά και σε ανύποπτους πολίτες στο κέντρο και σε συνοικίες της πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη το πρωί και ενώ ήταν γνωστά στους «άριστους» υπουργούς τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι από την πανδημία του κορονοϊού της προηγούμενης ημέρας, στοιχεία δραματικά για την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα μας, ο πολύς κύριος Πέτσας βγήκε σε φιλικό και καλοπληρωμένο τηλεοπτικό κανάλι και παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον περιορισμό του lockdown.

Αποκάλυψε ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι πριν από τα Χριστούγεννα να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία και το λιανεμπόριο, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ακολουθήσουν άμεσα.

Η αποκάλυψη του Στέλιου Πέτσα δεν θα μπορούσε δείξει σε μεγαλύτερο βαθμό την κυνικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των πατρώνων της αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία του ελληνικού λαού.

Οι ΜΕΘ της χώρας είναι γεμάτες, όταν αδειάζει μία, μέσα σε ελάχιστη ώρα καλύπτεται. Είναι κοινό μυστικό ότι ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται και σε απλά κρεβάτια. Το σύστημα έχει ουσιαστικά κλατάρει και κρατιέται ζωντανό μόνο από τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ανακοινώνοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης ο λαλίστατος εκπρόσωπός της ουσιαστικά κάνει τον ελληνικό λαό πειραματόζωο, μιμούμενος πρακτικές φασιστικών και ναζιστικών καθεστώτων.

Δεν μένει παρά να ζητήσει από τους πολίτες της χώρας πέρα από το να είναι περισσότερο υπεύθυνοι, να αποφασίσουν οι ίδιοι αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση που νοσούν βαριά, όπως έκανε η Ελβετία.

Στο κράτος, τραπεζίτη της Ευρώπης και όχι μόνον, η κυβέρνηση συμβουλεύει εκείνους που νοσούν βαριά να αποφασίσουν μέσω διαθήκης αν θέλουν αν νοσηλευτούν σε περίπτωση που νοσήσουν βαριά να αποφασίσουν οι συγγενείς τους, αν θέλουν ή όχι να ληφθούν μέτρα που να παρατείνουν τη ζωή τους. Και όλο αυτό για να σωθεί η οικονομία της Ελβετίας, ανεξάρτητα το πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Τι διαφορετικό θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα, που δεν έχει και το πολιτικό θάρρος να το πει ευθέως; Όχι τίποτε άλλο αλλά να ξέρουμε τι άνθρωποι βρίσκονται στην κυβέρνηση.

documentonews.gr