Περί τα 1,7 εκατομμύρια πολίτες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μέσα σε μιάμιση μέρα, είπε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Έως το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν εξυπηρετηθεί 50.000 πολίτες που είχαν κάνει αίτηση από το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, πρόσθεσε. Συγκεκριμένα 49.800 αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά από το σπίτι, 4.600 έγιναν από τα ΚΕΠ για 2.500 έγιναν από τους δήμους όπου πηγαίνουν οι πολίτες, εφόσον υπάρχει διαφωνία στα στοιχεία και πρέπει να προσκομίσουν κάποιο δικαιολογητικό.
«Κάθε δευτερόλεπτο, ταυτόχρονα, στο σύστημα εξυπηρετούνται 7.000 άνθρωποι», τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η πλατφόρμα κατασκευάσθηκε από την ΗΔΙΚΑ με κόστος 25.000 ευρώ και η Θ. Φωτίου παραδέχθηκε ότι αν είχε δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία να την κατασκευάσει, θα χρειάζονταν 2 – 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ευκαιρίας δοθείσης, η αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε τους δύο τρόπους για να υποβληθεί αίτηση για το ΚΕΑ:
α) ηλεκτρονικά με προσυμπληρωμένη αίτηση, όπου όλα τα στοιχεία είναι προσυμπληρωμένα με το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου.
β) στα ΚΕΠ, όπου μπορεί να συμπληρωθεί η προσυμπληρωμένη φόρμα χωρίς την κατάθεση δικαιολογητικών και εγγράφων. «Την βλέπουν, σού λένε τι λέει κάθε σειρά και εάν όλα συμφωνούν με τον άνθρωπο που τα ακούει μπροστά τους, τότε τελειώνει και αμέσως βγαίνει το αποτέλεσμα, δηλαδή, του λένε είσαι δικαιούχους του ΚΕΑ και θα πάρεις τόσα το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, γιατί αυτό λέει κατευθείαν η πλατφόρμα στον καθένα πολίτη», είπε η Θ. Φωτίου.