Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: Μετά το «σφυροκόπημα», damage control δια του Τύπου 

Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: Μετά το «σφυροκόπημα», damage control δια του Τύπου 

«Damage control» επιχειρεί σήμερα ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και ιδιαίτερα οι γαλάζιες ναυαρχίδες της ενημέρωσης μετά το «ξύλο» που έφαγε χθες η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατά την πεντάωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κυβερνητικής παράταξης μετά το 28% που ακούστηκε ως χαστούκι στις ευρωεκλογές…

Και θα ήταν ακόμα πιο ηχηρό, αν βέβαια τα ΜΜΕ ήταν πιο αντικειμενικά και δεν έπαιζαν την ατζέντα της οικονομικής ελίτ της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας προσωπικοτήτων των αντιπάλων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνον που εκτός από τις αλήθειες που ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπήρχαν και οι προσωπικές απογοητεύσεις ανάλογα με τους ψηφοφόρους.

Για άλλους έφταιγε το άνοιγμα προς την ακροδεξιά, για άλλους το άνοιγμα προς το κέντρο και τον γάμο ομοφύλων, για άλλους η ακρίβεια και για άλλους το ότι κατεβάζουν τα τηλέφωνα στελέχη και υπουργοί. Ίσως και ότι δεν προχωρούν όλα τα ρουσφέτια…

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που προέτρεξαν και απέκλεισαν ή αμφισβήτησαν μια δεύτερη θητεία της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι ενδεικτικές επίσης και οι αναφορές βουλευτών στους αγρότες (συνολικά στον πρωτογενή τομέα), στους ελεύθερους επαγγελματίες (που είναι μια κρίσιμη εκλογικά ομάδα για τη ΝΔ), στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πάντως όπως φαίνεται η αποστολή του νέου υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη που ήταν επιφορτισμένος με το μετεκλογικό μασάζ των δυσαρεστημένων εστέφθη από πλήρη αποτυχία.

Θεωρητικά είχε υποσχεθεί να κρατήσει τους βουλευτές σε χαμηλούς τόνους κάτι το οποίο δεν επετεύχθη.

«Έμπειροι κομματικοί παρατηρητές, πάντως, αναφέρουν ότι το χθεσινό σκηνικό που διαμορφώθηκε στη «γαλάζια» Κ.Ο. είναι από μόνο του μια δοκιμασία για το κυβερνητικό επιτελείο. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσαρέσκεια που σωρευόταν επί μήνες και όταν άνοιξε το καπάκι της «χύτρας», αυτή ξεχύθηκε» γράφει καταγάλανη ιστοσελίδα. Άλλη μάλιστα το πάει πιο θεσμικά σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε «παραγωγική και εποικοδομητική» κριτική.

Μπορεί ο ίδιος ο Μητσοτάκης να εμφανίζεται ότι σκύβει πάνω από τα προβλήματα και ακούει όλες τις προτάσεις στην προσπάθειά του να τα θάψει όλα με μερεμέτια και συνθήματα όπως «πάμε μπροστά» αλλά υπάρχουν και άλλα καμπανάκια που δεν περνάνε απαρατήρητα. Φαίνεται πως τους έριξε και το τυράκι ενός μελλοντικού ανασχηματισμού, αφού πολλοί ήταν απογοητευμένοι γιατί δεν χτύπησε και το τηλέφωνό τους.

«Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή σε εσάς. Θα ακούσουμε και σήμερα παράπονα και επισημάνσεις για κλειστές πόρτες. Εν πολλοίς θα είναι δικαιολογημένα και θέλουμε να τα γνωρίσουμε για να παρεμβαίνουμε», είπε και όπως θέλει κανείς μπορεί να το μεταφράσει!

Αλλά η μεγάλη αιχμή ήρθε όταν θίχθηκε η ουσία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, οι σχέσεις της κυβέρνησης με το κεφάλαιο και τους ολιγάρχες. Λες και η Νέα Δημοκρατία, έστω με κάλυψη ή όχι, δεν έπαιζε πάντα το παιχνίδι μαζί τους!

Έτσι λοιπόν διαβάζουμε πως ο Μάριος Σαλμάς αποτελεί για μερικούς πλέον το μαύρο πρόβατο. Υπάρχει μάλιστα και αυτοί που διερωτώνται αν έχει πλέον θέση στη Νέα Δημοκρατία.

«Ειρήσθω εν παρόδω, ξένο σώμα θα πρέπει να θεωρείται πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος χθες έφτασε να διερωτηθεί αν η ΝΔ «είναι με τους πολλούς ή με τους λίγους», κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων που συνδέονται με το πετρέλαιο», όπως διαβάζουμε.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε σε υψηλούς τόνους.

«Όλοι οι βουλευτές τοποθετήθηκαν πολιτικά, ο Σαλμάς με εμπάθεια», έλεγε στέλεχος της Ν.Δ. αν πιστέψουμε μια γαλάζια σελίδα. Αποδίδει μάλιστα τη στάση του σε προσωπικά τοπικά πολιτικά κίνητρα.

Η δυσαρέσκεια βέβαια θα συνεχιστεί και αν κάποιος πιστεύει πως θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αφορά μόνον τη συγκέντρωση πλούτου σε λίγους θα απογοητευτεί.

Μπορεί να κατευνάσουν τα πνεύματα, αλλά όταν το 41% γίνεται 28% με τόση πλύση εγκεφάλου, ό,τι φτιασίδωμα και να κάνεις δεν αρκεί.

Εξάλλου ποιος πιστεύει πως η πολιτική της νεοφιλελεύθερης πλέον Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει;

Περιλαμβάνει: Ιδιωτικοποιήσεις, απευθείας αναθέσεις, οικονομική συμπίεση της μεσαίας τάξης και μεγάλα κέρδη στους λίγους, ενδοτικότητα στην Εξωτερική πολιτική και κέρδη για την «οικογένεια»!

Διαβάστε επίσης:

Καρφί Κακλαμάνη σε Μητσοτάκη: «Ο Μακρόν επιχειρούσε αμφίπλευρη διεύρυνση και καταποντίστηκε»

Κατά ριπάς διαφωνίες βουλευτών προς Μητσοτάκη: «Να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης»

Επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαφωνούντες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Βουλή: Λαβωμένος ο Μητσοτάκης στην ΚΟ από το σφυροκόπημα βουλευτών της ΝΔ – Χάσμα Μαξίμου – βουλευτών

Μαξίμου: Ανησυχία για τις αντιθέσεις εν όψει της συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ – Επιμένει στη γραμμή της «διεύρυνσης»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter