Κλιματική αλλαγή μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Κλιματική αλλαγή μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

«Δυστυχώς η κλιματική κρίση είναι εδώ, ολοένα πιo απειλητική για όλους μας». Αυτό υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Ωστόσο, τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), καταρρίπτουν ξανά το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Τετάρτη 30 Αυγούστου του 2023, καταγράφει αύξηση +270%, με τη χώρα μας να κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών, με τεράστια μάλιστα διαφορά.

Φαίνεται πως η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και προφανώς είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για αυτό μόνο στην Ελλάδα εμφανίζεται αύξηση 270% καμένων εκτάσεων. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει σημαντική μείωση.

Συγκεκριμένα, μείωση καταγράφουν οι εξής χώρες: Αλγερία (-26%), Πορτογαλία (-70%), Τουρκία (-47%), Συρία (-49%), Τυνησία (-43%), Κροατία (-82%), Αλβανία (-90%), Βοσνία (-94%), Κύπρος (-35%), Μαυροβούνιο (-97%), Ισραήλ (-73%), Λιβύη (-46%), Σλοβενία (-68%), Λίβανος (-80%). 

Διαβάστε επίσης: Meteo: Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα – Καταγράφηκε 270% αύξηση στις καμένες εκτάσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter