Κλιματική αλλαγή, εγκληματική επιλογή…

Κλιματική αλλαγή, εγκληματική επιλογή…

Είναι αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Αττική η κλιματική αλλαγή; Είναι και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τους επιστήμονες. Όμως θα ήταν ίσως πιο αποτελεσματικό, αν θέλουμε να μιλήσουμε για βιώσιμη πρωτεύουσα και όχι για θάλαμο αερίων, να δούμε το ζήτημα συνολικότερα.

Η Αττική ψήνεται με θερμοκρασίες που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Όμως γι’ αυτό ευθύνεται μόνο η κλιματική αλλαγή; Δεν έχει καμία ευθύνη για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην πρωτεύουσα εκείνος ο ανεπρόκοπος γόνος που έντυσε το Σύνταγμα με μάρμαρα Πεντέλης, που έβαλε τσίγκινα παγκάκια, που έκοψε και ξερίζωσε σχεδόν όλα τα δέντρα του δήμου, που κρέμασε κάτι κουτιά ανακύκλωσης αέρα στις κολόνες της Ομόνοιας και υποστήριζε ότι το καθένα από αυτά ισούται με τριάντα δέντρα;

Μόνο το 2021 και το 2023 είχαν καεί σχεδόν 500.000 στρέμματα στο λεκανοπέδιο. Και πώς απάντησε σε αυτή την οικολογική καταστροφή ο δήμαρχος της συμφοράς; Φύτεψε ουασινγκτόνιες και έβαλε φοίνικες σε κάτι ψευτοτελάρα στην Πανεπιστημίου!

Για να είμαστε δίκαιοι, ο μικρός Λουδοβίκος δεν είναι ο μόνος που εγκλημάτησε στις πλάτες των Αθηναίων. Δεν υπάρχει πλέον ούτε μία πλατεία σε όλο το λεκανοπέδιο με χώμα! Ξήλωσαν όλες τις υπέροχες πλατείες με τα γκαζόν και το χωματάκι και μαζί όσο περισσότερα δέντρα μπορούσαν και τις γέμισαν με μπετόν και μαρμαρόπλακες. Παλιά δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων μου είχε εξηγήσει κάποτε το μυστικό. Οι δήμαρχοι επιμένουν στο μπετόν, μου είχε πει, γιατί έτσι μπορούν να κλέβουν περισσότερα καθώς κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα κυβικά τσιμέντο και σε τι βάθος έχουν πέσει. Ενώ ταυτόχρονα έστρωναν το έδαφος για να μπορούν να απλωθούν τραπεζοκαθίσματα. Πολλά τα λεφτά. Κάπως έτσι το λεκανοπέδιο μετατράπηκε σιγά σιγά σε θάλαμο αερίων. Παντού τσιμέντο, μάρμαρα, πλάκες και γυαλί. Δύει ο ήλιος και το βράδυ η Αθήνα γίνεται θερμότερη καθώς όλα αυτά τα υλικά λειτουργούν σαν θερμοσυσσωρευτές.

Σε τελική ανάλυση, δεν είναι η κλιματική αλλαγή που χτίζει στα καμένα ούτε αυτή που φυτεύει ανεμογεννήτριες. Σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος εφιάλτης: ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εγκληματική επιλογή. Δυστυχώς, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter