Κλήρωση Champions League: Δύο… τελικοί στους προημιτελικούς

Διεξήχθη πριν λίγο (10/7) στην έδρα της UEFA στη Νιόν, η κλήρωση της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Champions League που θα διεξαχθούν σε μορφή final-8 στην Πορτογαλία. Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι:

1. Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν ή Γιουβέντους

2. Λειψία – Ατλέτικο

3. Νάπολι ή Μπαρτσελόνα – Τσέλσι ή Μπάγερν

4. Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν

Στους ημιτελικούς θα παίξουν: Νικητής 1 – Νικητής 3 και Νικητής 2 – Νικητής 4

Χαρακτηριστικό της κλήρωσης ότι η φάση των «16» της διοργάνωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αφού τα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια ρεβάνς τα… πρόλαβε ο κορονοϊός! Οι τέσσερις ομάδες που είχαν ήδη προκριθεί στους «8» ήταν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Αταλάντα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λειψία. Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα προκύψουν από τους νικητές των ζευγαριών Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι – Μπάγερν, Λιόν – Γιουβέντους και Νάπολι – Μπαρτσελόνα. Οι ρεβάνς αυτών των αγώνων θα διεξαχθούν 7-8 Αυγούστου. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί final-8 στην Πορτογαλία, όπου οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια μέχρι τον τελικό. Οι μονοί αγώνες των προημιτελικών θα γίνουν το διάστημα 12-15/8, οι μονοί ημιτελικοί στις 18-19/8 και στις 23/8 θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης στη Λισαβόνα.

Στους πρώτους αγώνες των τεσσάρων ζευγαριών της φάσης των «16» είχαμε: Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2, Τσέλσι – Μπάγερν 0-3, Λιόν – Γιουβέντους 1-0, Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1.