«Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα»: Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ του θανάτου (Video)

«Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα»: Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ του θανάτου (Video)

Νέες, συγκλονιστικές καταγγελίες έρχονται στο φως για το λούνα παρκ του θανάτου στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, εκεί όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με το MEGA, εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε τη σιωπή του και καταγγέλλει:  «Τα μηχανήματα όλα του Κ. 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική: Στο λούνα παρκ του θανάτου ο πατέρας του 19χρονου – «Να πούνε ποιος σκότωσε το παιδί μου» (Video)

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά έτσι για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας.

Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα».

Αναφορικά με το αν οι εργαζόμενοι είχαν την απαραίτητη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, τόνισε: «Πολύ πιθανόν και κανένας σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλό επικίνδυνα», είπε ο πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Είχε τραυματιστεί κι άλλο παιδί

Όπως καταγγέλλει στο MEGA αυτόπτης μάρτυρας, δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί είχε τραυματιστεί στο ίδιο λούνα παρκ.

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να σταματήσει. Με την μπαλαρίνα κάτι πέσανε παιδιά τώρα χτυπήσανε; Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε», αναφέρει.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: «Μαϊμού» έλεγχος καταλληλότητας στο λούνα παρκ του θανάτου τη μέρα του δυστυχήματος (Video)

Αλλά και οι γονείς των παιδιών που επισκέπτονταν το λούνα παρκ της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εγκαταστάσεις που έκρυβαν παγίδες:

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά και να κάνουν τραμπολίνο, που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήτανε. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», ανέφερε γονέας.

Πολλά από τα μηχανήματα που καθημερινά έπαιζαν δεκάδες παιδιά αναφέρεται ότι ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, τουλάχιστον 15ετίας. Τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα.

«Δυο τρεις μέρες πριν ήμουν εκεί πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά. Η εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στον χώρο και μπορεί να το καταλάβει με μια στοιχειώδη αντίληψη και λογική καταλαβαίνει ότι τα μηχανήματα είναι παλαιά περασμένων δεκαετιών, βλέπει το πως έχουν τοποθετηθεί στον χώρο και καταλαβαίνει ότι είναι το ελάχιστο και το πιο ελαφρύ που μπορώ να πω ότι είναι πλημμελώς τοποθετημένα και συντηρημένα», περιέγραψε γονέας και πρόσθεσε:

«Έμπαινε το ερώτημα στο μυαλό μου, το σκεφτόμουν πολλές φορές. Ήταν εάν αυτό είχε ελεγχθεί από κάποιον, εάν έχει πάρει μια πιστοποίηση. Γενικά ήταν μια κατάσταση χύμα, δεν συνάδει αυτό που έβλεπε κάποιος με το σημείο εκείνο και την επισκεψιμότητα».

Εικόνες από την άθλια κατάσταση των παιχνιδιών

Σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ καταδεικνύεται η πολύ κακή κατάσταση και η ελλιπή συντήρηση των μηχανημάτων. Ειδικότερα του παιχνιδιού πάνω στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, στο Λούνα Παρκ της Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης: 

ΣΥΡΙΖΑ: Η βόμβα Πολάκη, η πρόκληση Κασσελάκη για μομφή και η πρώτη αντίδραση των 87 μέσω του documentonews.gr

Ορατότης μηδέν

Έλενα Ακρίτα: «Εγκληματίες, πόσες φορές πήγαμε τα παιδιά μας στο λούνα παρκ…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter