«Κλείδωσε» το άνοιγμα κι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

«Κλείδωσε» το άνοιγμα κι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Με υπερψήφιση των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για τρεις τροπολογίες που κατέθεσε η πλευρά των «53+» αλλά και συνολικά του «οδικού χάρτη» προς το συνέδριο (με μία ψήφο κατά) και του απολογισμού της κυβερνητικής θητείας ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για την προσθήκη στο όνομα αυτή θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στις 8 Φεβρουαρίου και όπως όλα δείχνουν θα είναι το «Προοδευτική Συμμαχία».

Χθες πάντως η πλευρά των «53+» κατέθεσε τροπολογίες επί των δέκα θέσεων του «οδικού χάρτη» και συγκεκριμένα για τρεις: τις εγγραφές νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την ποσόστωση των συνέδρων στο επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του Μαΐου και την ποσόστωση στην Κεντρική Επιτροπή. 

Για τις δύο εξ αυτών πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία η θέση της πλειοψηφίας (και του οδικού χάρτη) και μόνο για την υποχρεωτική έστω για μία φορά αυτοπρόσωπη παρουσία (ηλεκτρονική πλατφόρμα) προκειμένου να αποκτηθεί η κάρτα μέλους που ζητούσε η μειοψηφία και υπέρ της τάχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης, πέρασε η πρόταση του προέδρου του κόμματος για εγγραφή χωρίς καμία υποχρέωση, με 55 υπέρ και 50 κατά.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός της κατάθεσης των τροπολογιών επί των δέκα θέσεων του οδικού χάρτη από τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα ίδια μέλη που χθες κατέθεσαν τις τροπολογίες τον είχαν εγκρίνει συνολικά.

«Σημασία δεν έχει ποια είναι η διαδικασία για να πάρουν την κάρτα τους αλλά να δώσουμε χρεώσεις δουλειάς στον νέο κόσμο, να ανοίξουμε τις καρδιές μας, τις αγκαλιές μας και τις ψυχές μας» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί περιττή διαδικασία τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας (το αντίθετο μάλιστα) πολλώ δεν μάλλον όταν τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν την ελάχιστη αυτοκριτική για όσα οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία το 2010.

Χρήσιμη θεωρούν και την ανταλλαγή απόψεων (διαφωνία Πολάκη – Βούτση) για την διακυβέρνηση της χώρας εάν και εφόσον το κόμμα κληθεί να αναλάβει και πάλι κυβερνητικές ευθύνες. Κι αυτό διότι στο σύνολο σχεδόν του λεγόμενο συστημικού Τύπου υπήρξαν πανομοιότυπα δημοσιεύματα για «περιττή» και «άσκοπη» συζήτηση!    

Documento Newsletter