ΚΚΕ: «Εμπαιγμός η απάντηση της Κομισιόν για τις εξωφρενικές αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων»

ΚΚΕ: «Εμπαιγμός η απάντηση της Κομισιόν για τις εξωφρενικές αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων»

«Τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ που εξασφαλίζουν με κάθε δυνατό τρόπο την κερδοφορία των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των λαϊκών στρωμάτων, επιβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις γιγαντιαίων διαστάσεων ως και 450% αυξήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ στις τιμές των φαρμάκων» σημειώνει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η αρμόδια Επίτροπος Σ. Κυριακίδου αναφέρει συγκεκριμένα στην απάντησή της ότι “η φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη και η μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ αποσκοπούν στην εξισορρόπηση διαφόρων κύριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων της πρόσβασης σε φάρμακα, της ανταγωνιστικότητας του φαρμακευτικού τομέα της ΕΕ, καθώς και της οικονομικής προσιτότητας των φαρμάκων τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης”.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή η επιζήμια για το λαό αντίληψη του φαρμάκου ως εμπορεύματος που βρίσκεται υπό τη μέγγενη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των φαρμακοβιομηχανιών και η οποία όχι μόνο δεν εξασφαλίζει «προσιτό φάρμακο», αλλά αντίθετα απογειώνει τις τιμές στερώντας το όλο και περισσότερο από το λαό.

Στην απάντηση αναφέρεται ακόμη ότι “η μεταρρυθμιστική πρόταση της Επιτροπής αποσκοπεί στη διευκόλυνση της έγκαιρης εισόδου γενόσημων και βιοομοειδών φαρμάκων για τη βελτίωση της οικονομικής προσιτότητας των φαρμάκων…” όταν πριν από λίγους μήνες η ελληνική κυβέρνηση αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην προμήθεια και των γενόσημων φαρμάκων.

Είναι προκλητικό άλλωστε και το μπαλάκι ευθυνών που προβάλλει η Επιτροπή για τον τομέα της υγείας επικαλούμενη “εθνική αρμοδιότητα” αφού η κατεύθυνση μείωσης του προϋπολογισμού για τον τομέα της υγείας είναι ξεκάθαρη τόσο από τις κυβερνήσεις όσο κι από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που προωθούν μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία με ανακατεύθυνση των κονδυλίων στην “πολεμική οικονομία”.

Οι εξοντωτικές για τους ασθενείς αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων είναι εξάλλου σε απόλυτη συνέπεια και συνέχεια της στρατηγικής όλων των κυβερνήσεων στην Υγεία και των περικοπών στους προϋπολογισμούς τους. Οι μόνοι ωφελημένοι από τις αυξήσεις είναι οι φαρμακοβιομήχανοι, οι οποίοι άλλωστε τις ζήτησαν, και όχι οι χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα αυξήσεις στις τιμές ή ελλείψεις φαρμάκων και βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής που αντιμετωπίζει το φάρμακο ως εμπόρευμα».

«Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για πλήρη και απολύτως δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη για το λαό, για κατάργηση κάθε συμμετοχής-πληρωμής όλων των ασθενών σε όλα τα φάρμακα, για πλήρη αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΥΥ, με χρηματοδότησης του 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και φορολόγηση του κεφαλαίου» υπογραμμίζει καταλήγοντας η ΕΟ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ετοιμάζονται αλλαγές και ανακατανομή ρόλων – Συναντήθηκε ο Ανδρουλάκης με τη Διαμαντοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Οξύμωρο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του μπαζώματος να μιλάει για παραπληροφόρηση

«Καρφιά» Μπακογιάννη σε Σαμαρά: «Δοκιμάσαμε την πιο δεξιά ρητορική και πήραμε 18%, καλύτερα να μην ξαναδοκιμάσουμε» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter