Κιβωτός του Κόσμου: Για κακούργημα στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος – Αφορά σε σεξουαλικές πράξεις κατά ανηλίκων

Για σεξουαλικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο τροφίμων αγοριών της οργάνωσης πρόκειται να βρεθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος.

Με το βούλευμα (2432/ 2024) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών διατάσσεται η παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη για την πράξη που αφορά «κατάχρηση ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Οι νέες κατηγορίες προέκυψαν έπειτα από καταγγελία ενός 19χρονου, παλιού τροφίμου της δομής και ενός 15χρονου που μέχρι και σήμερα παραμένει φιλοξενούμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος τους το χρονικό διάστημα από το 2020 έως και το 2022 σε δομές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, με τον 19χρονο να είχε συμπληρώσει τότε τα 14 έτη, ενώ ο 15χρονος τα 13 έτη.

Με την πρόταση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχει συνταχτεί και ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την παραπομπή τού πατέρα Αντώνιου σε δίκη, αφού έκρινε πως «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου».

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα νοίκιαζε παράνομα ακίνητα του Δημοσίου – «Τσέπωσαν» τουλάχιστον 400.000 ευρώ

Ελαιόλαδο: Ρεκόρ απάτης και νοθείας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών – Λαμίας: Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα