Κίσαμος: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων – Οι 5 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Κίσαμος: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων – Οι 5 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Οι συλληφθέντες κάτοικοι Κισάμου, μέλη 4 οικογενειών, κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, του νόμο περί ευζωίας ζώων συντροφιάς κ.α.

Οι 16 οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια την Τετάρτη 19/6 όπου δύο εξ’ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για απολογηθούν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 20/6 απολογήθηκε ο πρώτος από τους συλληφθέντες ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το Σάββατο 22/6 απολογήθηκαν οι επόμενοι 7 συλληφθέντες και μετά από διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες, τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Την Κυριακή 23/6 οδηγήθηκαν στον Ανακριτή και οι υπόλοιποι 6 από τους οποίους οι δυο κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι και οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκώδης και λόγω του αριθμού των συλληφθέντων (32 κατηγορούμενοι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 16) αλλά και λόγω του αριθμού των κατηγοριών που τους βαραίνουν. Χαρακτηριστικό είναι πως την Τετάρτη 19/6 η δικογραφία με όλες τις καταθέσεις και τα στοιχεία των αρχών, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια μέσα σε μια μεγάλη χαρτόκουτα.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι 4 «εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των ομάδων ενεργώντας μεθοδικά επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου).»

Διαβάστε επίσης

Νύχτα κόλασης: Καίγονται σπίτια στην Ηλεία – Τεράστιο το μέτωπο στην Πηνεία – Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά – Τραυματίας πυροσβέστης

Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκίνησαν οι οι πρώτες διεργασίες του προοδευτικού κόσμου

Τα βαφτίσια, ο Δημητριάδης και ο Μυλωνάκης

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει τις επόμενες ημέρες αίτημα αποφυλάκισης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter