Κινήσεις πανικού από Μητσοτάκη και επιχείρηση αλλαγής ατζέντας μετά το γαλάζιο «σφυροκόπημα»

Κινήσεις πανικού από Μητσοτάκη και επιχείρηση αλλαγής ατζέντας μετά το γαλάζιο «σφυροκόπημα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα με κάθε κόστος, έπειτα από τη γαλάζια «ομοβροντία» της περασμένης εβδομάδας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και την πολυαναμενόμενη παρουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην αποψινή εκδήλωση.

Άπαντες στη ΝΔ φαίνεται ότι συζητούν το περιεχόμενο που θα έχουν οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος. Όλα αυτά ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε υπουργικό συμβούλιο με στόχο να «σκεπάσει» την εσωκομματική κουβέντα σχετικά με την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

Όλα αυτά τη στιγμή που το προεδρείο της Βουλής επικαλείται την ύπαρξη στενών χρονικών περιθωρίων και εισάγει – κάτι που δεν συνηθίζεται– τη Δευτέρα συζήτηση σημαντικού νομοσχεδίου, το οποίο αφορά την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων.

«Το κράτος είναι παρόν»

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η σημερινή μας συνεδρίαση διεξάγεται, δυστυχώς, εν μέσω της αναμέτρησης με τις πυρκαγιές, που και φέτος δοκιμάζουν τη χώρα. Το κράτος είναι «παρόν» από την πρώτη στιγμή σε εκατοντάδες εστίες, σε ολόκληρη την επικράτεια, όμως είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο από πλευράς καιρικών συνθηκών, με υψηλή ξηρασία και ασυνήθιστα υψηλούς ανέμους γι’ αυτή την εποχή».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι αυτές τις μέρες είδαμε έναν πολύ καλύτερο συντονισμό, είδαμε πολύ έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, είδαμε για πρώτη φορά τη μεγάλη σημασία των drones για τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών. Νομίζω ότι είδαμε καλύτερο συντονισμό Αστυνομίας, Αυτοδιοίκησης και εθελοντών και νομίζω το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν, παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι καμένες εκτάσεις και οι ζημιές να είναι περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της απειλής».

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα:

  • Εισήγηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Απορροφήσεις και πέμπτο αίτημα πληρωμής.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατάξεις για την οργάνωση χερσαίων συνοριακών σταθμών και άλλες διατάξεις.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με τις προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και για βιώσιμες μεταφορές.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων, μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter