Κίνημα Δημοκρατίας: Αποχή από την εκλογή Κώστα Τασούλα για ΠτΔ

Κίνημα Δημοκρατίας: Αποχή από την εκλογή Κώστα Τασούλα για ΠτΔ

Οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας θα απέχουν από την τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία θα αναδεχθεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα ο Κώστας Τασούλας. Αυτό αποφάσισε το Κίνημα Δημοκρατίας, ύστετα από τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν για την τραγωδία των Τεμπών και την την επιλογή Τασούλα να μην ανακοινώσει στη Βουλή ότι είχς σταλςί πόρισμα της εισαγγελέως Εφετών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου το Κίνημα Δημοκρατίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η επιλογή του κ. Τασούλα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας καταδεικνύει την παλαιοκομματική νοοτροπία και τη σκληρή γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιβράβευση του κ. Τασούλα με τη θέση του ΠτΔ αναδεικνύει τον τρόπο που ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τους θεσμούς για την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων της Ν.Δ., εν μέσω μάλιστα της έντονης πολιτικής κρίσης που έχει προκύψει από τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, την «παραίτηση» Τριαντοπούλου και τις αποκαλύψεις για τη σχετική δικογραφία.

Ο κομματικός πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, που έβαλε στο αρχείο τη δικογραφία της Ευρωπαίας εισαγγελέα για τη σύμβαση 717, που αποτελεί αιτία του εγκλήματος των Τεμπών, και έκανε ρουσφέτια μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας του, δεν μπορεί να επιβραβεύεται ξανά στο όνομα της εξυπηρέτησης των κομματικών συμφερόντων.

Ο Πρόεδρος και οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας αποφάσισαν να απέχουν από την 4η ψηφοφορία που θα νομιμοποιήσει και θα εκλέξει τον κ. Τασούλα στο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα. Ως αντιπολίτευση, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια των θεσμών.

Διαβάστε επίσης

Τέμπη: Η τεχνική ομάδα Κοκοτσάκη θέτει θέμα νομιμότητας και αξιοπιστίας των βίντεο Καπερνάρου

Σκάνδαλα αναθέσεων 3,3 εκατ. ευρώ – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Έγκλημα Τέμπη: Νέα βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία κατατέθηκαν ξαφνικά στον ανακριτή – Νέα ερωτηματικά (Video)

Το όνειρο για σπίτι έγινε εφιάλτης με εξώσεις – Δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου μιλούν στο Documento

Documento Newsletter