Διπλάσιο κίνδυνο θανάτου διατρέχουν όσοι τρώνε τηγανητές πατάτες πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, εξέτασε για 8 χρόνια 4.400 άτομα, ηλικίας 45-79, που κατανάλωναν τηγανητές πατάτες.
Όπως κατέδειξε η μελέτη, η κατανάλωση πατάτας γενικά δεν είναι επικίνδυνη, όταν πρόκειται όμως για τηγανητές, ο κίνδυνος θανάτου διπλασιάζεται αν η κατανάλωση γίνεται για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ωστόσο ότι χρειάζονται αναλυτικότερες μελέτες για να πιστοποιηθεί πλήρως ότι η κατανάλωση της τηγανητής πατάτας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου.