Σε νεκροταφείο βασιλέων και αριστοκρατών στην Κίνα, βρέθηκαν δύο χάλκινοι φαλλοί ηλικίας 2.000 ετών, από την περίοδο που στην Κίνα βασίλευε η Δυναστεία των Χαν (206 π.Χ. έως 220 μ.Χ.).
Σύμφωνα με δήλωση του Κινέζου αρχαιολόγου Φαν Ζανγκ στο “IFL Science” «δεν έχει αποσαφηνίσει αν τα αντικείμενα αυτά τα χρησιμοποιούσαν άνδρες ή γυναίκες».
Το βέβαιο είναι ότι οι φαλλοί χρησιμοποιούντο μετά την ταρίχευση των νεκρών «για να συγκρατήσουν στο σώμα τα ζωτικά συστατικά που μπορούν να διαρρεύσουν κατά τη διάρκεια της ζωής και του θανάτου. Μέσω αυτών μπορούσε να διατηρηθεί στο σώμα η θετική ενέργεια».
Οι φαλλοί βρέθηκαν μεταξύ άλλων αντικειμένων κατασκευασμένων από σπάνιες πέτρες και ακριβά υλικά που μαρτυρούν ότι η τάξη των βασιλέων και αριστοκρατών εκείνης της περιόδου ζούσε μία ιδιόμορφη και εκκεντρική ζωή την οποία ήθελε να διατηρήσει και μετά θάνατον. Σύμφωνα με τον Φαν Ζανγκ αποτελούσαν μέρος από το «κοστούμι θανάτου» του νεκρού.
Οι ανακαλύψεις έγιναν σε αρχαίο νεκροταφείο στην επαρχία Γιανγκ Σου, κοντά στη σημερινή Σανγκάι, και τα αντικείμενα φυλάσσονται στο μουσείο Γιεζχένγκ.