Κικίλιας: «Προφανώς την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός»

Κικίλιας: «Προφανώς την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός»

Μη αποδεκτή χαρακτήρισε την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας, υπερασπιζόμενος τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας. «Προφανώς, την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός» είπε, προσθέτοντας ότι τα κυβερνητικά αποτελέσματα είναι μετρήσιμα.

«Γίνεται πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια απ΄ όλη την ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς, την απόλυτη ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Κριτικάρατε από την πρώτη στιγμή τις αποφάσεις του. Το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο κύριοι. Όλες οι χώρες άνοιξαν και βλέπετε τι γίνεται στα Βαλκάνια, στη Βόρεια Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στη Ν. Αμερική, σε ένα πολύ σοβαρό κράτος όπως το Ισραήλ, στην Ινδία στην Άπω Ανατολή…» είπε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

Επανέλαβε δε ότι ρώτησε «όλους κι όλες» αν έχουν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο χωρίς να παίρνει απάντηση. «Αν έχετε προτάσεις να τις δούμε και να τις ακούσουμε» πρόσθεσε, ενώ επιτέθηκε και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται βάλει ευθέως κατά της δημόσιας υγείας, δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. «Αντιπολίτευση τέτοιου στυλ που θα ρισκάρει ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή…» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι κατά την του τοποθέτησή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, προτίμησε να μην αναφερθεί καθόλου στην πολύκροτη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με την αποσιώπηση κρουσμάτων στα νησιά, ενώ δεν έκρινε σκόπιμο να θίξει το «άδειασμα» του υπουργού Υγείας από τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ενώ ο Β. Κικίλιας παρομοίασε τα μαζικά τεστ με την… παγκόσμια ειρήνη, ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε πόσο αναγκαία είναι υγειονομικά η καθολική πρόσβαση των πολιτών σε τεστ για τον κορονοϊό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter