Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη (Photos)

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη (Photos)

Μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, μετά την έξαρση κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη.

«Είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη». 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ένα βήμα πριν το ολικό lockdown μετά τα 1.288 κρούσματα σε 48 ώρες

«Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων», πρόσθεσε.



Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 8-9 το βράδυ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας εκτίμησε ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter