Κέρκυρα: Έπεσαν οι σοβάδες στο 9ο δημοτικό σχολείο – Τι λέει ο διευθυντής και οι γονείς (Video)

Φωτογραφία: Video startmedia.gr.

Αυτή τη φορά  οι καταγγελίες έρχονται από τον διευθυντή του σχολείου αλλά και την ένωση γονέων αφού -όπως αναφέρουν- ο Δήμος δεν έκανε τίποτα μετά το αίτημα για έργα συντήρησης. Αφορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο της Κέρκυρας.

Μαθητές και δάσκαλοι, όπως σημειώνεται βρέθηκαν μπροστά σε ένα απαράδεκτο θέαμα, βρίσκοντας σοβάδες από το ταβάνι στα θρανία και στο πάτωμα της αίθουσας. Ευτυχώς που το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα όταν οι μαθητές δεν βρίσκοντας στην τάξη και έτσι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα εν ώρα μαθήματος – «Πέρασαν ξυστά από το κεφάλι μαθητή» (Video)

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του σχολείου Ηλίας Μπουργουντζής, ο σύλλογος των διδασκόντων έχει απευθυνθεί στον δήμο ζητώντας να ελέγξει τους χώρους του σχολείου χωρίς καμία ανταπόκριση.

Η αίθουσα παραδόθηκε προς χρήση μετά την επέμβαση συνεργείου του δήμου, αλλά οι γονείς έχουν διαφορετική άποψη αφού έχουν επισημάνει εδώ και καιρό την επικινδυνότητα του.

Τι λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

«Αυτό δεν είναι σχολείο, είναι ρωσική ρουλέτα» τονίζει από την πλευρά της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καταγγέλλοντας ότι σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2024 με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας καθώς και με τους αντιδημάρχους παιδείας και τεχνικών έργων, τους είχαν ενημερώσει ότι «η χρηματοδότηση για τα σχολεία είναι πολύ ισχνή και δεν μπορούν να προβούν σε μια σειρά έργων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών εν ώρα μαθήματος».

Διαβάστε επίσης: Πρέβεζα: Έπεσαν σοβάδες πάνω σε μαθητές εν ώρα μαθήματος – Εισαγγελική παρέμβαση

«Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι. Τόσο οι Σύλλογοι Γονέων όσο και η Ένωση γονέων επανειλημμένα έχουμε στείλει έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα των σχολείων του νησιού. Είναι απόλυτα υπεύθυνοι αν συμβεί κάτι στα παιδιά μας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως διεκδικεί:

  • Τακτικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες
  • Συντήρηση των σχολείων που έχουν άμεση ανάγκη
  • Να γίνουν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι
  • Κανένα σχολείο σε κοντέινερ
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία.

Τι λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας

Το γεγονός της ανάγκης συντήρησης των σχολείων είναι ένα ζήτημα που πολλάκις έχει απασχολήσει τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, όπως αναφέρεται στο startmedia.gr. Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντ. Κουρσάρης τόνισε μιλώντας στο start ότι απαιτείται τόσο γενναία χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος όσο και άμεσος έλεγχος και παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε τοπικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο συμβάν, ανέφερε ότι είναι τύχη το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματισμός είτε εκπαιδευτικών είτε μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο Novartis: Με 57 λέξεις Φλωρίδη στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποκαλύπτονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!