Κεντρική Τράπεζα και κυβέρνηση Μπαρνιέ προετοιμάζουν το έδαφος για μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

Κεντρική Τράπεζα και κυβέρνηση Μπαρνιέ προετοιμάζουν το έδαφος για μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση στέλνουν τόσο ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, όσο και ο νέο υπουργός Οικονομικών, της κυβέρνησης Μπαρνιέ, Αντουάν Αρμάν, σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που έρχονται για τον περιορισμό του ελλείμματος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, δεν είναι ρεαλιστικό για τη Γαλλία να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ εντός τριών ετών, αλλά θα μπορούσε να είναι δυνατόν εντός πέντε χρόνων ακολουθώντας τις σωστές ενέργειες.

«Σε τρία χρόνια δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε από οικονομική άποψη ούτε από την άποψη της ανάπτυξης. Αλλά το να γίνει σε πέντε χρόνια είναι δυνατόν», δήλωσε ο Βιλερουά, που είναι επίσης ένας από τους αξιωματούχους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Αντουάν Αρμάν δήλωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της. Η κυβέρνηση επί του παρόντος αναμένει το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 5,1% του ΑΕΠ –πάνω από το όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι ανοικτός στην αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους και για κάποιες επιχειρήσεις καθώς η χώρα πασχίζει να συγκρατήσει το έλλειμμα. Αναμένονται επίσης μειώσεις στις δαπάνες, κάτι που ο Βιλερουά δήλωσε στη συνέντευξή του ότι στηρίζει.

Σε μια ένδειξη των ανησυχιών των επενδυτών για την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα, το κόστος δανεισμού της Γαλλίας αυξήθηκε πρόσκαιρα την Τρίτη πάνω από αυτό της Ισπανίας, για πρώτη φορά από το 2008.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter