ΣΥΡΙΖΑ: Επιτεύχθηκε η απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή, εκτός συνεδρίασης η ομάδα Κασσελάκη

Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Kλίμα έντασης επικρατεί στον χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίδικο αποτελεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης – Πολάκης: Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες

Η πτέρυγα των φίλα προσκείμενων στον Στέφανο Κασσελάκη καταγγέλλει επιχείρηση επίτευξης «μαϊμού» απαρτίας με στόχο τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου από τις εκλογές, εξαπολύοντας πυρά στους «87» ότι έχουν συνάψει μία άτυπη τριπλή συμμαχία με Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, που θα τους διευκολύνει ως προς τους σχεδιασμούς τους.

Τελικά αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι επιτεύχθηκε η απαρτία και η διαδικασία της ΚΕ ξεκινά.

Ειδικότερα, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:

«Η ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κανονικά πάρα τις απεγνωσμένες προσπάθειας κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης χωρίς να παίρνουν κάρτα και κάνοντας δηλώσεις δείχνει ότι περιφρονούν την δημοκρατική λειτουργεί του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτατου οργάνου που είναι η ΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όποια προσπάθεια περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών οφείλει να αυτοπροστατευθεί και θα αυτοπροστατευθεί με τις αποφάσεις που θα λάβει».

Δηλώσεις Τζάκρη -Οικονόμου

«Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», σημείωσε νωρίτερα σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη στο χώρο όπου διεξάγεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι εργασίες της δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επειδή δεν υπάρχει απαρτία», σημείωσε η Θ. Τζάκρη και συνέχισε: « Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνεχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται όμως μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή».

« Τι άλλο μέλλει να γίνει; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές », κατέληξε.

Ο Θανάσης Οικονόμου, από τη μεριά του έκανε λόγο για «γελοία μεθόδευση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε τη «γελοία μεθόδευση» με την οποία προσμετρούνται ως παρόντες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν έχουν πάρει καρτελάκι.

«Παρευρεθήκαμε στον χώρο για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, δεν πήραμε καρτελάκια και δεν δώσαμε διαπιστευτήρια και θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να έχουν απαρτία», ανέφερε.

«Μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που θυμίζει μαύρες μέρες», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση των παρευρισκεμένων για ποιους λόγους δεν μπαίνουν στην αίθουσα.

Η δήλωση του κ. Οικονόμου πυροδότησε διαπληκτισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και της λεγόμενης «πλειοψηφίας».

Σημειώνεται, ότι προκείμενου να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΕ θα πρέπει να υπάρχει απαρτία, δηλαδή 148 μέλη.

Παρέμβαση Πολάκη

Τη δική του άποψη για όσα λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Παύλος Πολάκης, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, «ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τιμια αντιπαραθεση και με όλους παρόντες» προσθέτοντας ότι «η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία».

Ο Π. Πολάκης τονίζει ότι «δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γι’αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή,ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά».