Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Κλειδώνει η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη από τους 87

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Κλειδώνει η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη από τους 87

Εδώ και πολλές ώρες συνεδριάζει η ομάδα των 87 του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, έχει ουσιαστικά παρθεί η απόφαση να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή, αν εκείνος δεν δεχθεί τις προτροπές να κινήσει τις διαδικασίες αυτοβούλως.

Επίσης, οι 87 ετοιμάζουν και ένα άκρως σκληρό κείμενο πολιτικής κριτικής.

Εδώ και πολλές μέρες, τα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης καλούν δημόσια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πρωτοβουλία και να στήσει κάλπες, όμως φαίνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σηκώνει το γάντι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής θα τραυμάτιζε το κόμμα και τα μέλη του. Στελέχη των 87 τόνιζαν μετά τη συνεδρίαση πως αυτή η θέση έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες προκλήσεις του στους διαφωνούντες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόσο μέσω social media, όσο και μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων, είχε πει πως όποιος διαφωνεί μαζί του μπορεί να το εκφράσει θεσμικά στην ΚΕ.

Με πιθανή και την αμφισβήτηση από τη μεριά Πολάκη, μένει πλέον να φανεί η δυναμική της πρότασης. Σε περίπτωση που και ο Κρητικός βουλευτής καταθέσει πρόταση μομφής δεν αποκλείεται να γίνει σύνθεση των δύο προτάσεων και να δημιουργηθεί μια «συμμαχία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, μόνο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η διαδικασία

Το καταστατικό ορίζει ότι για να περάσει μια πρόταση μομφής από την ΚΕ πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1ψήφο του αριθμού των μελών της. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 148 ψήφοι, αφού το Οργανο αποτελείται από 295 μέλη. Βέβαια, κάποιοι θεωρούν πως θα πρέπει να μετρηθούν μόνο οι παρόντες. Σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι ισχύει το πρώτο, όσοι απουσιάσουν από τη συνεδρίαση θα ψηφίσουν τηλεφωνικά.

Επίσης, κάποιοι θεωρούν πως θα πρέπει να στηθεί κάλπη και να γίνει μυστική ψηφοφορία, ενώ άλλοι λένε πως το καταστατικό ορίζει ρητά ονομαστική και φανερή ψηφοφορία. Σίγουρα, θα υπάρξει διαφωνία για τη διαδικασία, όμως περισσότερα θα γνωρίζουμε το πρωί.

Δείτε επίσης:

Ρέθυμνο: «Οσμή» βεντέτας πίσω από την επίθεση στον Κτηνοτρόφο – Δύο μήνες πριν επιτέθηκαν με καυστικό υγρό στον γιο του (Video)


Ο Πολάκης απαντά στον Άδωνη για το βίντεο στο «Παπανικολάου»: Τα λεφτά για τα απογευματινά χειρουργεία ακόμα τα κυνηγάς;


Μισέλ Μπαρνιέ: Η ακροδεξιά κινεί πλέον τα νήματα στη Γαλλία μετά το «πραξικόπημα» Μακρόν


Φαραντούρης: «Αν γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ το σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος» (Video)


Ηγουμενίτσα: Φίδι τυλίχθηκε γύρω από το τιμόνι μοτοσικλέτας – Ο οδηγός το κατάλαβε όταν τον ακούμπησε στο χέρι (Photos)



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter