Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη εκδήλωση για το «Προοδευτικό Μέτωπο»

Στην υπερψήφιση εκλογικής διακήρυξης – κάλεσμα για τη συνεργασία των αριστερών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος.

Μάλιστα, η επίσημη μάλιστα έναρξη αυτής της συνεργασίας αναμένεται να σφραγιστεί σε μια μεγάλη συνάντηση – εκδήλωση – συνέλευση εργασίας με άγνωστό ακόμη τον τόπο και τον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, ενόψει των ευρωεκλογών, αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Κ.Ε., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρώτα 15 ονόματα υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι τα λεγόμενα «εύκολα» ονόματα, δηλαδή οι νυν ευρωβουλευτές και κεντρικά κομματικά στελέχη αλλά και στελέχη προερχόμενα από την κοινωνία όπως π.χ. καθηγητές ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Το ζητούμενο, λέει στο Documento, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «η ισορροπία στη συνταγή, η οποία θα ικανοποιεί όλους… Η επιλογή δηλαδή νέων προσώπων δεν πρέπει να αποθαρρύνει τα παλαιά στελέχη του κόμματος».

Σε ό,τι αφορά στο κυβερνητικό έργο, στο Μαξίμου επιμένουν, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ότι στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, θα «κλειδώσουν« οι προτάσεις για τη ρύθμιση έως 120 δόσεις τόσο προς τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς στην εφορία.

Την Τετάρτη αναμένεται να έρθει στη Βουλή και το ν/σ για την προστασία της Α΄ κατοικίας το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου.

Ετικέτες