Κέιτ Μίντλετον: Πιθανή εμφάνιση στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για το Trooping the Colour;

Η Κέιτ Μίντλετον, η οποία υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, δεν παραβρέθηκε στο Colonel’s Review στις 8 Ιουνίου, που είναι η παραδοσιακή πρόβα για την παρέλαση των επίσημων γενεθλίων του βασιλιά.

Δημοσίευμα της Daily Mail, ωστόσο, αναφέρει ότι μια εμφάνιση της 42χρονης πριγκίπισσας της Ουαλίας στην εκδήλωση του Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς εν μέσω «επίμονων φημών» ότι μπορεί να βγει για λίγη ώρα στο μπαλκόνι.

«Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι όταν ρώτησα τόσο το Παλάτι του Κένσινγκτον όσο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σχετικά με αυτό αυτή την εβδομάδα, δεν είπαν λέξη», δήλωσε η η βασιλική συντάκτρια Ρεμπέκα Ίνγκλις. «Ο κόσμος θα χαρεί να τη δει. Νομίζω ότι θα είναι ένα μπόνους», πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα η ίδια είπε ότι ο 75χρονος βασιλιάς, ο οποίος επίσης υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, πρόκειται να παραβρεθεί στο Trooping the Colour.

«Είναι υπέροχο που ο βασιλιάς θα είναι εκεί. Η βασίλισσα Καμίλα θα είναι εκεί, θα έχουμε τον πρίγκιπα Έντουαρντ, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας έφιππο. Για μένα, στην πραγματικότητα, το μεγάλο ερώτημα είναι αν η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι στο μπαλκόνι. Αυτή είναι μια φήμη που δεν έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το έχει κάνει πολύ ξεκάθαρο: “Κοίτα, όταν οι γιατροί μου πουν ότι είμαι έτοιμη, θα το κάνω ευχαρίστως”, αλλά σίγουρα είναι μια επίμονη φήμη.

Θα κάνει λοιπόν η Κέιτ, η οποία συνεχίζει να απέχει από τα δημόσια βασιλικά καθήκοντά της – την εμφάνιση-έκπληξη στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ή όχι; Οι φήμες οργιάζουν καθώς όλοι περιμένουν με αγωνία την απάντηση.

Παράλληλα, όσον αφορά στον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος και αποτελεί βασικό πρόσωπο της γιορτής, ανακοινώθηκε πως θα παρευρεθεί στη μεγάλη εκδήλωση της 15ης Ιουνίου σε άμαξα και όχι έφιππος όπως πέρυσι. Η εμφάνισή του αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα σημάνει και τη μεγάλη του επιστροφή σε δημόσιες υποχρεώσεις μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Η σημασία της γιορτής Trooping the Colour

Το Trooping the Color είναι μια ετήσια γιορτή, η οποία πραγματοποιείται πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες για τον εορτασμό των γενεθλίων του μονάρχη. Ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα έχει δύο γενέθλια τον χρόνο – τα προσωπικά του, τα οποία ορίζει η ημερομηνία γέννησής του και αυτά που γιορτάζονται τον Ιούνιο.

Η εν λόγω εκδήλωση καθιερώθηκε περί το 1748 από τον βασιλιά Γεώργιο Β και εκτελείται κάθε χρόνο με μια μεγάλη παρέλαση των έφιππων φρουρών στο Λονδίνο. Η «Παρέλαση των Χρωμάτων», σε ελεύθερη μετάφραση, αντλεί το όνομά της από τις διάφορες σημαίες ή τα λάβαρα που κρατούν ψηλά οι στρατιώτες κατά την παρέλαση.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι ο Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Προειδοποίηση ΟΗΕ: Η μάχη κατά των ακρωτηριασμών των γυναικείων γεννητικών οργάνων απειλείται

Liberation: «Η γαλλική Αριστερά συμφώνησε για νέο Λαϊκό Μέτωπο»

G7: Σύγκρουση Μελόνι – Μακρόν για το δικαίωμα στην άμβλωση

G7: Ο Μπάιντεν πάλι «χάνεται στο κενό» – Το video που κάνει το γύρο του κόσμου

Βόρεια Μακεδονία: Η Σιλιάνοφσκα καταργεί για τον εαυτό της το «Βόρεια» και λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα

Κολομβία: Προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε παιδιά που έχουν τραυματιστεί στη Γάζα